CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Playlist


Sunday, July 11, 2010

Aku.

Hmnn, sebenarnya kalau nak diikutkan, aku dah lama give up, give up dengan segalanya dalam hidup aku ni. Aku mudah putus asa apabila berdepan dengan sesuatu yang aku rasa diluar batasan kemampuan aku. Tambahan, aku bukanlah seseorang yang berkeyakinan tinggi, ada kalanya aku yakin, itupun tentang perkara yang tak seberapa, hanya sebahagian  kecil dari hidup ni, yang selebihnya adalah sebaliknya...

Hakikatnya, aku tak boleh bersendiri dalam hidup ni, aku perlukan kata2 semangat dari orang lain. Walaupun aku berkemampuan dalam melakukan sesuatu perkara, namun semuanya pasti tak menjadi dengan diri aku yang tak berkeyakinan ni. Dan aku rasa, terlalu berkayakinan juga mampu mendatangkan masaalah pada diri aku. Aku memang memerlukan seseorang untuk mengawal diri aku...

Sesetengah orang kata, aku ni terlalu lembut hati, mudah dipengaruhi keadaan, perasaan dan kata-kata. Memang itu adalah hakikatnya, adakalanya aku bertindak melulu, dan adakalanya, aku terlalu yakin dengan apa yang aku faham sehingga mendorong aku untuk bertindak melulu, sesuatu yang merugikan dalam hidup ni. Entah la... aku pun tak tahu...

Aku tengah lapa gile ni... apa yang nak ditulis pun tak dapat nak dikeluarkan... next time lah aku cerita...

1 comments:

norli said...

salam kid..aku ni
mikah
hehehehhe...
singgah sebentar bersama kitkat kat tgn
hahahahha...XD
sedey plak aku baca citer ko ni
haish...
aku pon cm ko gaks
kurang keyakinan
tp ntah cmne aku still act cool

tp kid..ko x leh harap org len tuk kawal diri ko tu
sbb nanti ko rasa terkonkong plak
bg aku setiap perbuatan kite
kite kawal sendiri
selalu ingatkan diri sendiri
tuk kawal perbuatan kite tu

bg aku just be urself la bro
baru ko rasa happy
sebelum org happy ngan kite
kite kena happy ngan diri sendiri dulu..
sebelum org suka kite
kite kena suka diri sendiri dulu

kalo ko perlukan kwn
aku de je
hahahahha....XD