CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Playlist


Wednesday, October 14, 2009

Hmnn,

Maybe, ni post aku yang last sebelum aku betul2 pergi dari dunia khayalan ni.

Ni apa yang aku nak kata...

Aku dah jumpa ramai orang dalam dunia cyber ni dan banyak yang aku pelajari bila bergaul dengan dorang. Ada yang baik dan ada yang sebaliknya...

Tapi bila sampai masanya, aku sedar, setiap orang ada hidup dorang sendiri dan tak ada apa yang lebih penting dari tu...

Aku jarang cakap tentang member2 real aku bukannya sebab aku tak ada member2 real, ada, cuma aku dah tak sekepala dengan dorang, dorang pun banyak menyusahkan aku je. Bila susah, tahu mencari, bila senang, korang faham2 sendiri la.

Aku dah bosan dengar ayat, "Pol, mana? keluar jom!". sebabnya, aku takkan dengar perkataan ni bila dorang senang...

Dulu masa zaman aku sekolah, ya, memang seronok kalau dengar dorang kata macam tu, tapi bila masing2 dah bawa haluan sendiri, semuanya berubah.

Dalam dunia internet ni pulak, aku rasa, memang susah nak jumpa orang yang betul2 boleh dianggap kawan.

Adam, hmnn, antara semua yang aku kenal dari dunia internet ni, dia yang paling baik dengan aku, dia banyak beri aku tunjuk ajar, aku hormat dia macam seorang abang. Cuma masaalahnya aku, selalu cari pasal dan buat apa yang tak sepatutnya. Aku minta maaf tentang tu, ini je yang aku mampu cakap. Apa yang dia cakap, memang kebanyakannya betul, memang aku patut ucap terima kasih atas apa yang dia dah beri pada aku. Aku dah banyak menyusahkan dia, so, ada baiknya jika aku tak ganggu dia lagi.

Dan sebenarnya, aku x berapa suka dengar bila dia kata apa yang aku buat ada kaitan dengan hidup dia, apa yang aku buat, cuma life aku, aku tak berniat pun nak ganggu orang lain. Sebab pada asalnya, aku cuma berniat untuk berkawan. Dan tentang orang tak dikenali yang call dia masa hari raya haritu, aku tak berminat untuk libatkan diri pun, aku rasa, segalanya dah cukup, kalau orang tu nak attack aku pun, biarlah, aku takkan menang, kalau nak bunuh aku pun, bunuh je la, aku tak ada apa pun, aku cuma orang biasa je, tak ada apa2 kelebihan. Yang ada cuma terlalu banyak kelemahan.

Em, haritu aku tengok contact list dalam phone aku, aku rasa macam nak bercakap dengan seseorang, tapi aku tak tahu siapa so, aku tengok la semuanya, dari awal sampai akhir...

Mula2 sekali, Adam Hakim, bila aku tengok nama ni, aku rasa maybe aku tak patut ganggu dia lagi. And then Adreena yang aku kenal dari habbo, aku malas call, sbb aku taknak buat orang rasa rapat dengan aku. Afadude, member real aku yang dulunya penah rapat dengan aku, aku tak rasa nak call dia, dia betul2 jauh berubah lepas couple dgn gf dia yang sekarang ni.

Ain, dia sekolah, fom6, so confirm xkn dpt call. Akmal shafari, heh, aku malas layan orang yang rasa dia dah terlalu bagus.

Tuesday, September 29, 2009





Wednesday, September 23, 2009

=)

Hmnn,

Sejak kebelakangan ni, memang aku tak dapat luahkan semuanya pada blog ni lagi. Dan mungkin inilah masanya untuk aku tinggalkan dunia online ni.

Mimie dengan Adam pun da stop, aku pun akan stop. Dunia online, blogging...semua ni cuma akan membunuh aku je. Blog ni dah menyimpan macam2 cerita tentang hidup aku, sesiapa je boleh gunakan semua tu untuk attack aku.

Sepatutnya Adam ada ajak aku lepak lepas raya ni, tapi cancel sebab seseorang yang kononnya nak buat "prank call" tapi dah jadi benda lain. Masaalah betul.

Tapi tak kisah la, seakan2 kebetulan. Masa aku pergi shopping haritu, ada terjumpa member2 aku, dorang tanya kemana aku menghilang, and then ajak aku keluar lepak. Hmnn ya, lepas aku break dengan Qis, memang aku jauhkan diri dari dorang, aku quit bersosial, maybe ini masanya untuk kembali pada hidup aku balik.

Sebenarnya aku sdah tak kisah untuk hilang apa2 lagi, aku dah semakin faham, yang takkan ada apa pun yang kekal dalam hidup ni. Semuanya akan hilang satu hari nanti...

Lagipun, aku semakin tak faham dengan keadaan dunia ni...masing2 hanya mementingkan diri sendiri...

Tapi tak mengapalah, aku tak sesempurna orang lain, aku tak sebaik orang lain...terlalu banyak kelemahan dalam diri aku...jadi biarkan aku dengan cara aku...dan korang dengan cara korang...

Dedication to all...Flying Without Wings by Westlife.




Everybody's looking for that something
One thing that makes it all complete
You find it in the strangest places
Places you never knew it could be

Some find it in the face of their children
Some find it in their lover's eyes
Who can deny the joy it brings
When you've found that special thing
You're flying without wings

Some find it sharing every morning
Some in their solitary night
You find it in the words of others
A simple line can make you laugh or cry

You find it in the deepest friendship
The kind you cherish all your life
And when you know how much that means
You've found that special thing
You're flying without wings

So impossible as they may seem
You've got to fight for every dream
'Cause who's to know
Which one you let go
Would have made you complete

Well, for me it's waking up beside you
To watch the sunrise on your face
To know that I can say I love you
In any given time or place
It's little things that only I know
Those are the things that make you mine

And it's like flying without wings
'Cause you're my special thing
I'm flying without wings

And you're the place my life begins
And you'll be where it ends
I'm flying without wings
And that's the joy you bring
I'm flying without wings

Tuesday, September 22, 2009

So?!

"...What have I become? my sweetest friend...
everyone I know...
goes away in the end..."

• haha!

Dedicated to Rahaina





Senyumanmu - Letto

Indah matamu derai rambutmu
Menunjukkan itulah keindahan yang memberikan
Bentuk senyuman sebentuk usapan
Kepada hati

Sinar wajahmu lembut katamu
Seperti nyamanku menggubah dunia
Kian terasa begitu hampa semuanya sirna
Tanpa cinta

Kutemukan arti kerinduan
Dan ku mengerti yang kucari

oh bukanlah cantik mu yang kucari
Bukanlah itu yang aku nanti
Tetapi ketulusan hati yang abadi
Ku tau mawar tak seindah dirimu
Awan tak seteduh tatapanmu tetapi
Ku tau yang kutunggu hanyalah senyummu

Sinar wajahmu lembut katamu
Seperti nyamanku menggubah dunia
Kian terasa begitu hampa semuanya sirna
Tanpa cinta

Kutemukan arti kerinduan
Dan ku mengerti yang kucari

oh bukanlah cantikmu yang kucari
Bukanlah itu yang aku nanti
Tetapi ketulusan hati yang abadi
Ku tau mawar tak seindah dirimu
Awan tak seteduh tatapanmu tetapi
Ku tau yang kutunggu hanyalah senyummu

• She's special...=)

Saturday, September 19, 2009

Selamat Hari Raya Aidil Fitri






Hmnn,

Kalau di fikirkan balik, sekejap je dah berlalu sebulan Ramadhan. Tak berapa terasa raya tahun ni.

Kejap lagi lepas Magrib nak kena pergi PD, n then nanti kena balik kampung untuk buat kenduri arwah.

Yela, arwah nenek aku baru je pergi minggu lepas, maybe ni adalah kali terakhir kalau semua nak berkumpul pun.

Aku pun memang tak berapa sambut sangat hari raya ni, sebabnya, sambutan hari raya dalam keluarga aku dah tak berapa meriah sekarang, dah tak semeriah dulu...

Apa2 pun,

SELAMAT HARI RAYA DAN MAAF ZAHIR BATIN KEPADA SEMUA...

Thursday, September 17, 2009

Dedicated to Mimie






Hmnn,

aku faham apa yang dia rasa...

kalau nak diikutkan...

terlalu banyak yang aku nak katakan...

tapi rasanya...

lebih baik aku biarkan dia ikut kata hati sendiri...

Wish u all the best...

Datz all...


• secara jujurnya...aku berdiam diri sebab aku tahu...setiap apa yang aku lakukan...takkan jadi sebaik dia...

Wednesday, September 16, 2009

Peterpan - Bintang Di Surga





Masih ku merasa angkuh
Terbang kenanganku jauh
Langit kan menangkapku
Walau kan terjatuh

Dan bila semua tercipta
Hanya untukku merasakan
Semua yang tercipta
Hampa hidup terasa

Lelah tatapku mencari
Arti untukku membagi
Menemani langkahku
Namun tak berarti

Dan bila semua tercipta
Tanpa harus ku merasakan
Cinta yang tersisa
Hampa hidup terasa

Reff:

Bagai bintang di surga
Dan seluruh warna
Dan kasih yang setia
Dan cahaya nyata

Oh bintang di surga
Berikan cerita
Dan kasih yang setia
Dan cahaya nyata

Tuesday, September 15, 2009

Jay Sean : Stay Lyrics





You, Said it once
Said it twice,
Said it hurts, but I do it again
I don't change, I don't learn, cause I can't let it end
Said it's gone, let it be, 'cause you don't need a friend
Maybe I do,
I pull and you push and we cry
Till we laugh again I
Promise you, you promise me back and then why
Does it all fall apart in just a matter of time...

So I'm thinking maybe
You've made up your mind
'Cause you're distant (distant)
And I can't stand to fight no more
So please don't make me hurt you like I do
I don't really trust myself to leave,
Eventhough I hear you sayin' baby no, no

(no, no, nonono, nono)
I can't take no more of this still
I'm knock, knock, knockin' on your door
Askin' if you still let me in
Won't you stay (ay, ay, ay, Baby ... ay, ay, ay, ay ay,...ay, ay, ay, ay...)
Won't you stay?

Memories of the fun that we had and photographs on the wall
Now I can't make you smile or hear you laugh anymore
And I can't help or ask, that's the point of it all
Tell me Baby,
Call it love, call it blame, call it joy, call it pain, But I fell, call it girl what you may but its painful as hell
To be here while you're there don't need nobody else...

So I'm thinking maybe
You've made up your mind
'Cause you're distant (distant)
And I can't stand to fight no more
So please don't make me hurt you like I do
I don't really trust myself to leave,
Eventhough you're telling me
oh

(no, no, nonono, nono)
I can't take no more of this still
I'm knock, knock, knockin' on your door
Askin' if you still let me in
Won't you stay (ay, ay, ay, Baby, ay... ay, ay, ay, ay... ay, ay, ay, ay...)
Won't you stay?

If You're so meant for me
And if I'm so meant for you
Why does this have to be so hard on both of us two
If it's all meant for me
And if I'm so meant for you
Why does this have to be so hard on both of us two

Still you're sayin' no, no (no, no, nonono, nono)
I can't take no more of this and
And I'm knock, knock, knockin' on your door
Askin' if you still let me in
Won't you stay (ay, ay, ay, ay, ay... ay, ay, ay, ay... ay, ay, ay, ay...)
Won't you stay?

Won't you stay (ay, ay, ay, ay, ay... ay, ay, ay, ay... ay, ay, ay, ay...)
Won't you stay?

Monday, September 14, 2009

Hmnn,

Sabtu haritu nenek aku meinggal dunia...

sakit tua...

dah selamat di kebumikan di PD...

Rumah makcik aku...

Entah la...

Aku x rapat pun dengan nenek aku...

balik kampung pun jarang...

so x terasa sangat...

aku bkn xpernah kisah tntg dia...

tp semuanya bergantung pd parent aku...

semuanya bz...

Tapi apa yang pasti...

lepas ni saudara mara aku takkan berkumpul lg...

nak balik kg...harapan je la...

Aku pun da xlayan sangat raya2 ni...

aku x rasa apa pun...

dah 2 tahun da aku x rasa macam ni...

hmnn...

Entah la...

Buat masa ni...

Aku x ada mood nak cakap apa2...

Friday, September 11, 2009

Praktikal.

Hmnn,

Ni antara keadaan2 di tempat praktikal aku, budak praktikal je...nak elak dr chargeman...lepak store.



Floorboxes.





Barang2 keperluan.



Tempat lepak tido masa lunch. Tersembunyi dan jarang ada orang ganggu.







Pemandangan dari atas.



Facehugger (Alien)



Nak bagi nama apa pun tak tau, orang dawai je la kot.

Kerja aku ni, kadang2 je bosan. Tapi bila dah bosan2, biasa la, gatal tangan buat yang bukan2.



Kadang2, curi2 ambil gambar dulu, baru buat keje...

Hmnn, aku malas nak upload pic sgt dekat blog aku ni sebenarnye. Tapi haritu Ben ada suruh letak, so..ni la dia..aku letak sikit. Datz all...

XOXO :P

Duh~~

Lupakan Qis atau pun sesiapa...

Bukan perkara penting pun...

Aku tak perlukan apa2 lagi...

Ketepikan apa yang tak penting...

zzzz...

"Tournament jemputan Poli Arau 2-4 Oct. Latihan bermula Rabu depan. Kita gerak dari PSIS Jumaat jam 8 pagi 2

Wednesday, September 9, 2009

Rasa Ini...


Hmnn,

Setelah seketika...

Rasa yang aku cuba lupakan...

Kini datang kembali...

Kesakitan...

Itu yang aku rasa...

Kenapa jadi macam ni...

Kenapa tak terus pergi...

Apa salah aku...

Kenapa buat aku begini...

Aku tak mahu ingat lagi...

Tapi rasa ini kerap kembali...

Mana silapnya...

Mana salahnya...

Apa salah aku...

Aku dah cuba...

Cuba berikan segalanya...

Tapi siapa sangka...

Kesakitan...

Yang tiada akhirnya menjadi balasan...

Apa salah aku...

Biarlah aku lupakan segalanya...

Aku merayu...

Pergilah dari aku...

Seperti kau yang telah pergi selama-lamanya...

Still...

About Qis and Hani...

•Kadang2 bila Rahaina merajuk...dia akan mula cakap yang bukan2...yang akhirnya memberi kesan pada diri aku...

Monday, September 7, 2009

Hmnn



Feels so empty, still...

Saturday, September 5, 2009

Entah la labu...

Hmnn,

Entah la, aku pun tak tahu macam mana. Sebenarnya, aku pun tahu tentang apa yang Ben kata, setakat belajar macam aku ni, boleh sampai kemana la sangat. Tapi, apa lagi pilihan lain yang aku ada?, so, aku cuma kejar apa yang aku boleh kejar.

Law, memang aku tak pernah terpikir pun, pasal aku basic skola teknik, kepala aku dalam bidang tu je la. Doc, pasal aku tak minat bio, subjek tu memang tak boleh masuk kepala aku, masa aku form 4 aku dah jumpa subjek tu.

Apa yang aku boleh pegang cuma subjek2 yang perlukan math, physic, engineering dan bi sahaja. Bi pasal aku dah jumpa subjek tu sejak skola rendah, then masa aku form 1, pembelajaran subjek math dan sains di tukar kepada bahasa inggeris, sbb tu BI bertulis aku boleh tahan, walaupun kalau nak cakap, aku hampeh sikit, aku tak banyak guna pun BI dalam daily life aku.

Then, dengan result aku, memang aku boleh pergi banyak bidang dalam IPTS, pasal subjek yang buat result aku cacat cuma addmtah dengan kimia, dua2 subjek ni senang, tapi aku malas study, memang salah aku la. Tak kisah la, pasal aku still ada Math, Fizik, BI, Mechanical, Lukisan Kejuruteraan dengan Sejarah dalam tangan. BM memang orang tak pandang, ko nak keje cleaner boleh la kot.

Silap aku, tak apply matrik, pasal aku memang tak yakin langsung boleh dapat matrik. Setakat IPTS, ramai member2 aku yang result jauh lebih teruk dari aku pun senang2 je boleh masuk. Ko ada duet, result OK sikit, lepas la.

Aku IPTS pun banyak Offer, then Mekatronik untuk Unimap, aku tak pergi pasal mahal, half gov half swasta, mak aku bising2. Mana tak bising, result SPM aku lagi teruk dari abang2 aku, dorang punya math, addmath, fizik, kimia, bio memang tak penah lepas dari 1A, aku lak dok kumpul 3B je, tambah lagi dengan attitude aku, parent aku memanng tak pernah tgk aku baca buku, pasal aku memang tak pernah baca pun, apa yang aku blaja dlm kelas, tu je la yang aku maenkan dalam kepala otak aku. Tu pasal Kimia dengan Addmath kantoi, Kimia 7D, addmath 9G, pasal dua2 subjek x pernah ulang kaji. Masa aku skola dulu memang teruk, silap aku la tu.

Setakat kos mudah2 macam Hotel Katering, Business Managament, Pengurusan Pelancongan dan Sains Kesetiausahaan ni memang paling banyak aku dapat offer, tapi semua tu memang tak ada dalam list pilihan aku langsung, IPTA ni pun bongok gak, aku apply lain, lain yang dorang Offer, nak kata result aku teruk, kawan aku yang result lg teruk dari aku pun dapat IPTA, kos Mechanical, basic kos aku dulu yang paling senang, aku tak pernah baca buku pun leh dapat 3B.

Dan "punca" aku ambik kos "sijil kejuruteraan elektrik dan elektronik" bodo ni ialah, abang aku cakap dekat aku depan parent aku, "result ko bagus, nanti kat sana ko leh tuka kos dari sijil ke diploma, kawan aku result lagi teruk dari ko dulu senang2 je masuk dapat sijil lepas tu tuka diploma". Dia cakap tu punya pasal, semua tawaran half gov half swasta aku kene reject habis dengan parent aku pasal "mahal".

Aku pun tak boleh buat apa la, last2 masuk poli bodo tu, nak tuka kos, dorang cakap da penuh, pasal apa, aku masuk lambat, yela, rayuan. UiTM aku dapat kos Business Management yang aku langsung tak terpikir pun nak ambik tapi aku tolak, so kene la buat rayuan lain. Buat rayuan lain, dapat la kos aku sekarang ni.

Aku mula2, memang fed up habis dengan kos ni, pasal dalam kelas aku tu, tak ada sorang pun yang result lagi baik dari aku. Dorang tu, Bahasa Inggeris memang lingkup, perangai cultured shock habis, datang sana dok pikir nak carik awek, lepas tu bajet hot. Setakat slua baju beli dekat Danau, boleh bla la, nak kata gig, party n shuffle, awak da muak takat muntah2 punye. Tu pasal ramai tak suka aku, semua asek kene drop dengan aku. Yela, benda aku da bosan buat, dorang lak nak lagak macam lagi bagus dari aku, baru kenal dunia, da nak besar kepala.

So nak buat macam mana, apa lagi pilihan yang aku ada?, aku tak rasa macam ada pilihan, lainlah kalau aku ni kaya, senang2 je masuk sana sini, Ayah aku bising pasal dia ada 3 orang anak yang tengah sambung belajar dekat IPTS dan sorang anak yang masih bersekolah. Nak kata pinjaman, memang ada, tapi sakit la bila nak bayar balik. Sapa yang buat loan, tau la.

Sebab tu aku kena maintainkan result aku 3.4 keatas, dan bagus la, so far setakat nak cecah 3.00 tu takat kacang je. Kacang yang ada dalam nasi lemak tu, aku biasa tak makan pasal tak sedap, macam tu la. Sapa dak poli pastu result teruk, fail, repeat, aku bukan nak lagak, tapi malu la weii, duduk poli tu, aku tak study pun result sentiasa 3.4 keatas, apa benda yang dorang blaja kat sana pun aku tak tau.

Thursday, September 3, 2009

Hmnn,


Sejak kebelakangan ni aku tahu...Aina kerap menangis...

Semuanya salah aku...

Dua hari berturut2 ni...

Aku dah buat dia menangis...

Bukan aku sengaja...

Tapi memang terlalu banyak kekurangan aku sekarang ni...

Aku taknak la semua ni ganggu pelajaran dia...

Hmnn...

Dia dah la jenis yang susah berhanti kalau menangis...

Bila dah menangis...susah aku nak pujuk...

Dia kuat merajuk...

Aku dah cuba kawal keadaan...

Tapi itu je yang mampu aku buat...

Dengan beban yang ada dalam kepala...

Campur dengan dia...

Siapalah yang faham apa yang aku rasa...

Sebab tu aku malas couple...

Siapa yang couple dengan aku...

Memang takkan happy pun...

Aku sendiri tak ada kegembiraan tu...

Macam mana aku nak berikan pada orang lain...


•Dia dah cukup baik, masaalahnya bukan dia...tapi aku...aku...

zzzz...

Ni apa yang berlaku semalam...

Hari selasa aku tak kerja, hujan...

Aku boleh je datang, tapi datang pun dah tengah hari...

Aku malas datang pasal nanti kene marah...

Then semalam aku datang2 kene marah...

Aku baru tak datang 2 hari macam aku dah tak datang seminggu lak dia nak marah2...

Aku tak datang 2 hari, kali pertama aku tak datang tu...

Aku dah ganti kerja hari Ahad...

Memang la haritu kerja bertiga...

Aku, Jack, Auwal.

Tp masaalahnya, kerja banyak, Jack datang dah dekat pukul satu, balik kul 6 tepat...

Auwal lak keje nak marah2, keje sikit, lepak lebih, sebok borak dengan Ijoi...

Aku rasa macam haritu aku kerja sorang2...

Aku da la praktikal je, pekerja tetap kerja macam sial...

Buat kerja dekat Lvl 24 tu, kena complain...

Sampai harini la kene complain...

Dorang semua duk salahkan aku kerja x betul...

Fikir la...

Macam mana nak betul, 1 floor...

1 floor ada 200 lbh floor box...

Aku nak kene install, nak kene skru, nak kene test...

Kepala hotak dorang aku buat semua tu sorang2...

Tau complain, tak tengok camne aku kene wat keje...

Aku da la praktikal je...kerja cam kuli lak...

Plus haritu, aku x makan langsung, then sempat minum kopi xde susu, xde gula masa lunch...

Nak cepat siapkan kerja punya pasal...

Buat nak cepat2 pun, malam gak baru siap...

Last2 semalam kena marah pasal aku tak datang 2 hari...

yang seharinye aku dah ganti kene kerja macam sial...

Bukan ape, sakit hati la...

Aku kerja mengalahkan pekerja tetap, elaun Rm300 sebulan...

bayar parking rm2 setiap hari, plus makan dengan minyak moto...

Parent aku mana kasi dwet belanja sekarang, aku duk korek2 jela duet pinjaman...

Nak kire kerja aku dengan elaun, bape sen sangat la yang aku dapat...

Tambah dengan maki hamun, tuduh2 semua tu...berbaloi ke?

Setakat apa yang dorang ni ajar, entah la...

Aku rasa aku lagi banyak belajar pengalaman sebagai pekerja kuli dari ilmu bidang electrical dekat sana...


• Aku bukan nak merungut, tapi siapa yang ada dekat tempat aku pun akan rasa macam ni...kerja separuh mati...tak dapat ucapan terima kasih pun...tak cukup dengan sakit kepala yang aku ada...kena maki hamun...nak kerja pun takde mood...

Happy Birthday Adam.



Happy Birtday Adam.

Hmnn, sorry, aku tak tahu nak kata apa...

Banyak benda da jadi x betul...

Aku tak lupa pun...

Tapi entah la...

Buat masa ni macam tak ada mood nak bercakap...

sorry...

Tuesday, September 1, 2009

Hmnn,

Sebenarnya aku memang rasa semakin lemah sejak kebelakangan ni. Aku sendiri tak tahu kenapa, tapi kadang2 aku rasa macam dah putus asa. Terlalu banyak yang bermain difikiran aku...

Bila aku fikir balik, terlalu banyak benda yang aku dah hilang, aku hilang hidup aku, aku hilang diri aku yang dulu...aku tak tahu kenapa semuanya jadi macam ni...tapi mungkin segalanya berpunca dari diri aku sendiri...

Bila aku dah kehilangan Qistina, aku rasa macam tak boleh terima, aku terlalu lemah bila dia hilang macam tu je. Then aku mula pencilkan diri aku dari semua orang...sekarang...percaya atau tak...aku dah tak ada real friend langsung...

Aku dah tak ada kawan nak keluar lepak, aku dah tak ada member untuk lepaskan tekanan, tak ada member untuk bergembira...aku dah kehilangan semuanya...

Apa yang aku ada, aku pun tak tahu, aku sekarang ni pun dah macam loser, hidup aku cuma kerja dan rumah. Aku balik kerja, duduk rumah, dah lebih setahun aku macam ni...patut la aku hilang kawan2 aku...terlalu lama memencilkan diri...

Bukannya apa, bila aku dah kehilangan Qis, aku quit hidup bersosial...bila aku quit...then aku hilang segalanya...aku dah tak boleh masuk dengan benda2 macam tu...bila keluar dengan dorang pun...aku diam je...cuma layan kepala aku...

Sekarang...aku buat apa pun...semua sorang2...shopping sorang2...movie sorang2...makan sorang2...tak ada member...aku dah tak pandai nak bergaul...aku rasa macam x boleh nak masuk je...dulu tak ada pun macam ni...semua maen pakai layan je...

Hmnn...

Aku rasa macam dah tak ada guna life aku sekarang, kawan2 aku yang tinggal ape...sekadar classmate je...classmate...sampai bila boleh tahan...dorang hanya akan ada dengan aku bila dorang perlukan aku je...bila dah habis study...semuanya lesap...

Entah la...aku pun tak tahu nak buat macam mana...tension...

Then tentang Eyda, perkara ni memang unfair untuk dia...aku benci dia semata2 sebab dia ada persamaan dengan Qis, aku tak boleh terima, aku rasa sakit hati bila ada perkara macam tu, dalam hal ni memang aku yang salah...aku pernah cuba kawal perasaan benci aku ni...tapi setakat mana la aku mampu bertahan...silap aku sbb hilang kawalan...

Pasal Ben, dia dah banyak kali kena dengan aku...aku yang selalu hilang kawalan...bertindak yang bukan2...aku sendiri dah fikir banyak kali...sampai bila aku nak jadi macam ni...memang bukan aku yang nak...tapi ada masanya memang susah nak kawal...yang rapat dengan aku la yang jadi mangsa...aku mula fikir dan cakap yang bukan2...

Sebab tu aku ambil keputusan untuk jauhkan diri dari orang...aku tak dapat kawal diri aku...tapi bila aku buat keputusan macam tu...aku rasa lost...aku hilang macam2...aku rasa hidup aku kosong...aku nak hidup aku yang dulu...tapi aku bukan orang yang sama macam tu...

Aku terlalu lemah...aku tak tahu kenapa...dulu sebelum aku pernah couple...aku jarang menangis...dalam setahun tu...tak cecah 5 kali pun...boleh kira dengan jari...sebab masa tu aku x ambil serius banyak perkara...aku x kisah...

Tapi...sekarang semuanya dah berubah...bila ku tertekan je..mula la fikir yang bukan2...bila dah buat sumthing yang bodoh...baru berfikir...then menangis...bukan la menangis teresak2 macam tu...tapi kadang2 air mata aku mengalir bila aku terfikirkan beberapa perkara...

Blog ni pun...entah la...aku dah x rasa macam aku boleh luahkan segalanya...apa yang aku buat sekarang ni pun aku tak tahu...hmnn...aku memang rasakan yang aku perlukan seseorang...seseorang untuk aku peluk dan menangis...tapi aku tahu...orang tu takkan tahan dengan aku...so...biarkanlah...

• Ben, aku gembira kau tak apa2 =)

Hmnn,

Aku jadi semakin lemah dari hari ke hari...

Aku tak tahu macam mana nak hadapi semua ni...

Monday, August 31, 2009

Happy Birthday Nadia

Happy Birthday Nadia.

31.August.1994

Hmnn,

Dia ni merupakan diantara salah seorang yang pernah menceriakan hidup aku dulu.

Tapi macam biasa la, masa merubah segalanya.

Tak ada apa nak cakap lagi.

Datzz all.





I really miss you
There's something that I gotta say

The things we did, the things we said
Keep coming back to me and make me smile again
You showed me how to face the truth
Everything that's good in me I owe to you

Though the distance that's between us
Now may seem to be too far
It will never seperate us
Deep inside I know you are

Never gone, never far
In my heart is where you are
Always close, everyday
Every step along the way
Even though for now we've gotta say goodbye
I know you will be forever in my life (yeah)
Never gone

No no no
I walk alone these empty streets
There is not a second you're not here with me
The love you gave, the grace you've shown
Will always give me strength and be my cornerstone

(Somehow)
Somehow you found a way
To see the best I have in me
As long as time goes on
I swear to you that you will be

Never gone, never far
In my heart is where you are
Always close (always close)
Everyday (everyday)
Every step along the way
Even though for now we've gotta say goodbye
I know you will be forever in my life (in my life yeah)

Never gone from me
If there's one thing I believe (I believe)
I will see you somewhere down the road again

Never gone, never far
In my heart is where you are
Always close (always close)
Everyday (everyday)
Every step along the way
Even though for now we've gotta say goodbye (yeah yeah)
I know you will be forever in my life (in my life)

Never gone, never far
In my heart (in my heart is where) is where you are (you are)
Always close, everyday
Every step along the way

Never gone, never far
In my heart is where you are

Hmnn,

Bukannya aku tak kisah.

Cuma aku rasa macam hanya mengganggu.

Aku call banyak kali, tapi tak berjawab.

Tak apa la, maybe masanya tak kena.

Tak ada apa pun yang aku boleh buat.

Cuma boleh berharap segalanya akan jadi lebih baik.

Hope u will get well soon.

Sunday, August 30, 2009

Hmnn,

Aku sendiri x tahu kenapa, tapi memang perasaan ni da ada dalam diri aku sejak dulu lagi...

Aku benci gila dengar nama kau, aku benci gila dengar kata2 kau, kata2 dari seorang pelakon...

Act like innocent, tapi hakikatnya...hmnnn, tuhan je la yang tahu...


Aku tahu tu hak kau untuk jadi diri kau, dan ianya hak aku untuk benci kau...

Apa kesah...menyemak je...terus la jadi diri kau...

Thursday, August 27, 2009

What have I become?

my sweetest friend...

everyone I know...

goes away in the end...

• hmnn, aku tak dapat luahkan apa2...

Wednesday, August 26, 2009

Hmnn,

ni apa yang berlaku sebanarnye sekarang ni.

Aku ucap thanks pada adam sebab dia dah banyak tolong aku, bagi nasihat itu ini, masaalahnya cuma aku yang degil. lagipun aku teruk selama ni,dia je yang sanggup layan. Susah nak cari kawan macam dia.

Then, apa yang buat aku rasa betul2 bersalah...

sejak praktical ni, aku memang jarang gila layan rahaina, aku tahu dia sedih, tapi dia diamkan je...

entah la...aku tak tahu apa yang x kena dengan aku ni...

Sunday, August 23, 2009

Hmnn,

Tak banyak yang akan aku luahkan dalam blog ni lagi...

Bukan ini tempatnya...bukan ini caranya...

Semakin banyak luahan...semakin banyak kesilapan...

Lagipun...

Aku dah tahu...aku takkan jumpa apa yang aku cari...

Apa yang aku benar2 mahukan....

Aku cuma akan kehilangan...dari dari ke hari...

Kita masing2 tahu apa yang berlaku...

Kita masing2 tahu dimana silapnya...

Aku mengakui kesilapan aku...

Kesilapan yang menghancurkan segalanya...

Im not the same person im used to be...anymore...

Apa yang ada pada aku...hanya palsu belaka...

Bagi menyembunyikan segala yang aku rasa...

To Adam, thanks untuk segalanya...