CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Playlist


Tuesday, January 27, 2009

Complicated Heart


Monday, January 26, 2009

- ^_^ -


Hurm..sepanjang pagi ni...aku dah berfikir...maybe dah tiba masanya...aku buat apa yang sepatutnya aku buat dah lama dulu...keadaan aku semakin teruk...aku sendiri pun susah nak tolong diri aku sendiri...aku perlukan masa...aku sedar...setiap apa yang keluar dari mulut aku...setiap kata2 aku...cuma akan menyakiti hati orang lain...aku tak berniat nak buat macam tu...cuma aku tak boleh nak kawal semua tu...aku cuba lepaskan setiap apa yang aku rasa...dalam setiap tindakan aku...dalam setiap perbuatan aku...aku sedar...cara tu memang salah...dan terlalu mementingkan diri sendiri...apa yang aku mampu fikir...cuma perasaan aku...bukan orang lain...sebab tu...aku mula bertindak mementingkan diri sendiri...aku tak nak semua tu...sebab semua tu bukan diri aku...apa yang aku nak dari dulu...cuma berharap aku dapat gembirakan orang lain dengan apa yang aku buat...bukan menyakiti orang lain...melalui apa yang aku buat...sekarang ni...aku dah jauh dari apa yang aku nak...aku tak boleh kawal semua tu...

aku minx maaf sangat2...kepada semua yang telah aku sakiti...tak ada apa yang mampu aku buat...selain meminta maaf...aku tahu...mesti korang bosan dengan aku...sering menyakiti hati korang...dan hanya tahu meminta maaf....aku minx maaf sangat2...atas semua kesilapan aku...tindakan aku...cara layanan aku...kata2 aku...Kak Nora, Ain, Aina, Jas, Mira, Haleeda, Cat, Ina, Mia, Myra, Fatin, Mimie, Kyra, Ben, Fa...dan semua yang telah aku sakiti...aku tahu...aku banyak buat salah pada korang...tak kira dalam apa cara sekali pun...mst ada...kadang2...ada yang aku tak sedar...bila aku dah sakiti seseorang...aku minx maaf sangat2...itu je yang mampu aku buat sekarang ni...minta maaf...aku tahu...tak mudah untuk korang semua berkawan dengan aku...terlalu banyak kekurangan pada diri aku...thanks kerana sudi berkawan...rasanya sekarang ni...maybe aku patut menjauhkan diri dari semua orang...itu je yang boleh aku buat...untuk mengelakkan diri aku...dari terus menyakitkan hati korang semua...


Bila di fikirkan balik...apa yang Ben cakap...memang betul...aku memandang setiap perkara dengan terlalu serius...perkara yang remeh pun aku pandang serius...aku sepatutnya cuma mainkan peranan aku...sebagai seorang kawan...cuma sebagai seorang kawan...tak lebih dari tu....bila dorang nak tipu dan sebagainya...itu hak dorang...dan tak ada kaitan dengan aku...aku cuma perlu memainkan peranan aku sebagai seorang kawan...mempercayai dorang...walaupun semua tu cuma satu penipuan...sebab...semua tu tak ada kaitan dengan aku...ya...dorang bukan milik aku...itu hidup dorang...tak kira dorang nak tipu atau apa...tak ada kaitan dengan aku...yang cuma seorang kawan...apapun...aku still perlukan masa...perlukan masa untuk berehat...thanks Ben...aku tau...setiap apa yang kau cakap...ada betulnya...semuanya berdasarkan pengalaman...buat masa ni...aku rasa aku perlukan masa untuk bersendirian...aku bukan nak jadi selfish...cuma...hurm...aku harap kau faham...n rasanya...memang kau faham...apa2 hal...fon aku sentiasa on...ahaha...


# - aku tak tahu nak buat apa lagi...mungkin aku perlukan masa...untuk jadi lebih rasional...

Rahsia bulan kelahiran mengikut kajian? (July)

JULAI

  • Sangat suka didamping.
  • Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
  • Agak pendiam kecuali dirangsang.
  • Ada harga dan maruah diri.
  • Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
  • Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
  • Sangat menjaga hati orang lain.
  • Sangat peramah.
  • Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
  • Berjiwa sentimental.
  • Jarang berdendam.
  • Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
  • Tidak suka benda remeh-temeh.
  • Membimbing cara fizikal dan mental.
  • Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
  • Layanan yang serupa terhadap semua orang.
  • Tinggi daya simpati.
  • Pemerhatian yang tajam.
  • Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
  • Mudah dan rajin belajar.
  • Suka muhasabah diri.
  • Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
  • Suka mendiamkan diri.
  • Suka duduk di rumah.
  • Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
  • Tidak agresif kecuali terpaksa.
  • Lemah dari segi kesihatan perut.
  • Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
  • Minta disayangi.
  • Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
  • Terlalu mengambil berat.
  • Rajin dalam membuat kerja
# - Macam bodo je...ahaha...

AKU, AKU, DAN AKU...


Aku tak tahu nak buat apa...keadaan aku dah makin teruk...aku dah semakin kerap sakitkan hati orang...aku tak tahu macam mana nak kawal semua ni...bukan aku sengaja nak buat macam ni...tapi aku memang dah tak boleh kawal...aku bukan suka jd macam ni...kalau boleh...aku xnak sakitkan hati sesiapa...tapi keadaan tak mengizinkan...aku dah tak percaya sesiapa...aku tak suka dengar alasan...aku tak boleh dengar...alasan...seakan2 penipuan bagi aku...walaupun untk perkara2 yang kecik...aku memang tak boleh terima...dulu...aku memang tak kesah...sikit pun tak...aku sanggup biarkn orang buat apa sahaja pada aku...orang nak kutuk...maki...nak pijak kepala aku...aku boleh diam...semuanya demi mengelakkan perkara2 yang aku tak ingini...aku sanggup buat apa sahaja demi orang2 dalam hidup aku...kawan2 aku...orang2 yang aku sayang...selagi aku boleh...aku akan cuba penuhi kehendak dorang...walaupun kadang2 akan menyakiti diri aku sendiri...tapi sekarang tak boleh...rasanya...dulu aku ada hati...hati yang rapuh...yang kian meretak dari hari ke hari...dan hati tu pernah pecah...aku cuba cantumkan...cuba pertahankan satu2nya hati yang ada pada aku...walaupun rupanya dah tak secantik dulu...dah pecah...tapi aku cuba pertahankan...tapi...sekarang...hati tu dah tak ada...dah hilang...hancur...aku sendiri pun tak sangka...orang2 yang aku sayang...sanggup buat macam tu...pada hati aku yang dah pun hancur...dorang terus hancurkan hati aku...hancurkan hati yang sememangnya dah hancur...sekarangi...aku dah kehilangan hati tu...tapi dorang terus cuba hancurkan benda yang dah tak ada...aku semakin sakit...aku dah putus asa...aku takkan pertahankan lagi benda yang dah tak ada...yang tak pernah di hargai...aku pernah berikan segalanya pada dorang...tapi semuanya tak pernah dihargai...dan kini...apa yang aku ada...cuma diri aku sendiri...dan aku dah sedar...tak akan ada sesiapa yang akan tolong aku jaga diri aku...bantu aku tika susah...selain diri aku sendiri...apa yang aku nampak...semua orang...even mereka yang aku sayang...masih cuba hancurkan aku...macam apa yang telah dorang lakukan pada hati yang pernah aku miliki...aku terpaksa pertahankan apa yang aku ada...aku perlu utamakan diri aku sendiri...utamakan diri aku...lebih dari orang lain...aku memang dah putus asa...tapi aku cuba untuk terus mencuba...cuba mencari kejujuran...kesetiaan...dalam perhubungan...mencari apa...yang tak mungkin akan ada...
# - aku tak mampu meramal...tak mampu meramal apa2...tak mampu meramal hati orang...tak mampu meramal fikiran orang...apa yang boleh aku buat...cuma percaya...percaya pada diri...percaya pada naluri...percaya pada isi hati aku sendiri...aku tak berniat nak jd selfish...tp rasanya...dunia sekarang memang memerlukan untuk aku bertindak macam ni...walaupun aku macam ni...tapi jauh di lubuk hati ini...masih tersimpan diri aku...yang pernah aku miliki...

Sunday, January 25, 2009

Harini aku tak bape sehat lak...demam...dah la ada byk assignment...selasa dah nk blah...aduhai...kaco tol...

Saturday, January 24, 2009

Pieces - Sum 41

video

PIECES as made famous by SUM 41

I tried to be perfect,
But nothing was worth it,
I don’t believe it makes me real.
I thought it’d be easy,
But no one believes me,
I meant all the things I said.

If you believe it’s in my soul,
I’d say all the words that I know,
Just to see if it would show,
That I'm trying to let you know,
That I’m better off on my own.

This place is so empty,
My thoughts are so tempting,
I don’t know how it got so bad.
Sometimes it’s so crazy,
that nothing can save me,
But it’s the only thing that I have.

If you believe it's in my soul,
I’d say all the words that I know,
Just to see if it would show,
That I'm trying to let you know,
That I'm better off on my own.

On my own...

I tried to be perfect,
It just wasn't worth it,
Nothing could ever be so wrong.
It’s hard to believe me,
It never gets easy,
I guess I knew that all along.

If you believe it’s in my soul,
I’d say all the words that I know,
Just to see if it would show,
That I'm trying to let you know,
That I’m better off on my own.

For now...



lol...sekarang tgh cuti raye cina...4 hari je...selasa ni aku da kne blek sane...semalam aku blek ruma...kul 6 baru sampai dari Sabak Bernam...erm...cuti pun macam tak cuti je...1st day lg dah ada assignment...yela...sem ni short sem...15 minggu je...then july ni ak da nk kne gerak untuk LI...erm...aku blek ni pun bknnye saje2 nk blek...tp ada hal sket...ada kerja yg perlu d selesaikan...n ada barang2 yang aku kena bawak g sane nnt...harap2 semuanye boleh selesai la nanti(raya cina byk kedai tutop owt...cam masaalah je ni...xp)


Erm...untuk sem kali ni...aku rasa macam tak best la...lecturer semuanya cam malas je...aku nak focus dlm kelas pun payah...terkebil2 mata ni tahan ngantok...cara mengajar semuanya bg aku rasa nak tido je...lecturer sem lepas pun mcm lg ok je aku rasa...kat hostel lak...aku ddk satu blk dgn bdak2 yg aku xminat...1st dpt tau aku sebilik ngn sape dah buat aku garu kepala dah...malas tol...sebilik ngn dak2 yg kuat smoke...aku xkesah sgt kalau dorang nk smoke...tp tolong la jgn smoke dlm blk...tak tahan aku...lgpun dorang ni kalau smoke...tak pasal2 aku skali kena bila warden buat spotcheck nnt...sebab puntung rokok buang kat tingkap...dekat ngn katil aku...
@_@

Start hari rabu haritu...aku tak tau apasal aku rasa macam tension semacam...kepala aku sakit...buat aku rasa macam nak marah2 je...sampai sekarang tak hilang2 lg...semalam lak dada aku ni lak yang rasa sakit...macam kena cucuk...aku pun tak tau kenapa...sakit kepala tak hilang lagi...sakit laen lak yang datang...tp aku malas nak fikir sangat...p lantak lah dengan semua tu...tak mati pun aku ni...ahahaha...


Erm...sejak keblakangan ni...aku ada gak try contact kenalan2 aku...tp bila aku call...beberapa orang je yg jawab...Aina, Tini, Jas, Koko, Mira, Kak Nora n Kak Leez...yang lelaki sorang pun xjwab...Ben pun tak jawab...aku saja2 je call nk tanya kaba...lgpun masa 2 aku free sikit...Ain ngn Mia 2 aku faham la...dorang bz...tempat dorang xleh guna fon...lol...kesian...ada dak sorang ni lh bgs...aku call xjawab...tau2 lepas 2 ada msg msk...kata bdak 2 minx aku share airtime ngn die...mmg harapan la...aku sendiri pun dah lama tak topop...haha...aku pun malas nak fikir...bila aku tension...aku delete senarai contact aku yang aku rasa dah lama tak contact aku...macam dah tak kenal aku...kalau ada ape2 hal..pandai2 la korang...AKU TAK PERLUKAN ORANG YANG TAK PERLUKAN AKU...KORANG SEMUA BOLEH PERGI JAHANAM!!...selama ni pun...aku ada terfikir gak...aku bknnya banyak bergantung pada dorang pun...n rata2 ramai diantara dorang ni pun cuma contact aku bila perlukan aku...bila dorang rasa BOSAN!!...aku tak mintak pun balasan bila aku tolong dorang selama ni...tapi sekurang2nya hargai la...ni tak...datang bila susah...bila perlukan aku...n pergi bila senang...buang aku macam sampah...hahaha...SIAL!!


Then bila aku nak delete nama orang2 yang aku sayang dalam contact list aku...aku rasa cam sayang pulak...tak tahu aku patut buang ke tak semua tu...then aku buat keputusan untuk buang semua tu...kalau dorang still igt aku...pandai2 la cari aku...sbb rasanya...aku pun tak perlukan dorang...aku tak perlukan orang2 yang aku sayang...tp dorang cuma anggap aku macam sampah je...buang masa aku je kenal dengan dorang2 ni...aku tak pernah rasa macam nk berkasar dengan dorang2 ni...tp sekarang...ni apa yang aku nak sangat2 cakap...CELAKA! BABI! SIAL! SETAN! TAK GUNA!...hurm...aku dah lama tak maki2 orang ni...kalau ada pun...xda la sampai mcm ni...sikit2 ada la...lgpun aku memang tak minat nak buat macam ni...cuma sekarang ni...aku rasa macam nak sangat2 cakap semua tu...ada orang boleh cakap...aku patut bersabar...ambil nafas dalam2...bawak2 mengucap...tp masaalahnya...aku dah lama buat semua tu...sekarang ni aku memang dah tak boleh nak kawal lg da...lagipun aku ni bukannya baik sangat sampai tak pernah maki2 orang ni...aku rasa marah dengan orang2 macam tu...KEJAM dan TAK BERHATI PERUT...


Hurm...bila difikirkan balik...memang tak guna aku cakap banyak2 pun...hati aku ni takkan puas...cuma apa yang aku nak cakap...jangan sekali2 ucapkan "SAYANG" kepada seseorang kalau korang tak tahu...tak faham...dengan apa yang dimaksudkan dengan "SAYANG"...ada baiknya kalau korang semua tak ucap semua tu...kalau korang tak faham apa yang korang ucapkan...kadang2..."SAYANG" tu...tak perlu ucap pun...tp perlu dibuktikan...d tunjukkan...buat seseorang tu rasa yang dia betul2 di sayangi...setakat cakap...semua orang boleh buat...tp kalau nak buktikan...mampu ke?...korang semua takkan mampu melainkan korang betul2 sayangkan seseorang tu...aku ni pun bukannya bagus sangat...lebih2 lg dalam keadaan macam ni...sampai mampus la korang takkan dapat rasa apa yang ada di hati aku ni...aku sendiri pun dah tak mampu nak tunjukkan apa yang aku rasa dalam hati ni...selain daripada perasaan MARAH dan perasaan BENCI yang membuak2 dalam dada aku ni...sekarang ni...walau seremeh mana pun kesilapan yang korang buat pada aku...dah cukup untuk buat aku rasa benci dengan korang...so pada sesiapa yang dah memang dah suka aku 2...sila2 kan lah buat aku marah...ahahaha...CELAKE! SIAL!

Then...td aku ada usha2 sikit pasal Qis...haha...aku rasa sekarang ni...die tgh seronok mempermainkan orang...bdak laki 2 pulak...tunggu masa je la...tp dia mungkin bernasib lebih baik dari aku...tak payah nak tunggu berbulan2...macam aku...ahahaha...kana tikam depan2...macam sial...lantak la..sekarang ni...aku dah mula tak percaya dalam banyak perkara...even air mata perempuan pun aku takkan percaya...menangis la kau keluar air mara darah sekalipun...kalau kau tak nangis depan mata aku...setakat denga bunyi dalam fon...aku tak rasa kesian sikit pun...buat aku rasa benci ada la...buat aku rasa nak maki orang yang buat mcm 2 dengan aku n buat aku rasa macam nak hempas je fon tu....ahaha...

Aku bukannya apa...cuma aku rasa...apa yang aku buat selama ni...memang sia2...selama aku hidup dalam dunia ni...semuanya sia2...famili aku pun...kadang2 aku rasa macam dorang tak kesah pun dengan aku...apa yang dorang kesah...segala harta benda...duit dorang...masa...n penat lelah dorang untuk aku selama ni...yelah...selama ni pun...aku bukannya apa...cuma sekadar SAMPAH!...korang takkan faham perasaan orang yang d layan macam SAMPAH!...Kakak2 angkat aku...Abg2 angkat aku...adk2 angkat aku...yang ni pun satu hal...aku memang boleh tunjukkan yang aku sayang dorang pada mulanya...dulu...tp sekarang...tak mungkin...sebab aku tak pernah rasa yang korang semua ni sayangkan aku...korang tak pernah buktikan pun...aku pun malas nak buat perkara yang aku sendiri rasa tak berbaloi...aku mintak maaf sangat2 sbb kata macam ni...tp aku terpaksa...n ni adalah apa yang aku rasa...aku tak mintak balasan pun...aku tak mintak pun harta benda korang...apa yang aku mintak...apa yang aku nak sangat2 dari korang semua...rasa dihargai...di hargai orang2 yang aku sayang...


# - Aku rasa...lebih baik aku stop sekarang...kalau tak...entah apa lg yang akan aku tulis nanti...n aku tahu...mesti ramai yang tak suka dengan apa yang aku tulis ni...tp aku tak boleh nk buat apa...aku tak nak tipu sesiapa...n aku nak jujur dengan diri aku sendiri...tentang apa yang aku rasa...n satu yang aku nak cakap...aku sayang ramai orang...tapi dalam keadaan macam ni...tak mungkin aku dapat tunjukkan semua 2...tak ada kegembiraan ataupun sebarang perasaan lain yang dapat aku tunjukkan...selain berpura2 macam tak ada apa2...dan melepaskan perasaan marah....

Monday, January 19, 2009

Indah Lelapku

video

Erm...aku tak tahu kenapa boleh jadi macam ni...maybe semuanya kebetulan...baru2 ni...aku ada berkenalan dengan seorang gurl ni...die ni...selalu mengingatkan aku kepada Qis...maybe semuanya kebetulan...terdapat sedikit persamaan d antara dia dengan Qis...tp aku yakin...dia ni pun ada ciri2 die yang tersendiri...aku tak dapat kata yang die ni serupa macam Qis sebab aku baru kenal dia...tp memang ada sedikit persamaan d antara dorang berdua...wlaupun macam tu...aku tak tahu kenapa...tetapi aku dapat rasakan sesuatu dari dalam diri aku ni...sesuatu yang tak kena...bila aku berkenalan dengan dia...Eda...haha...maybe semua tu perasaan je...lagipun aku tak ada apa2 dengan dia...n maybe tak akan ada apa2...haha...aku tak boleh meletakkan apa2 harapan...walaupun aku rasa die ni lain dari yang lain...tp aku tak tahu apa2 tentang dia...

# - Aku tak tahu macam mana nak luahkan apa yang aku rasa...maybe semua ni hanya mimpi untuk menenangkan aku seketika...semuanya berlalu dalam sekelip mata...
# - last post before balik poli...

A few words to say...

Bermulanya satu kisah hidup yang baru

Hurm...kejap lg kul 6 lepas subuh aku nk gerak da...da nk blek poli...d sebabkan ayah kena pegi hospital...n aku xda kenderaan buat masa ni...so aku mintak tolong kazen aku...Abang Zizan hantarkan...nampaknye die pun tak kesah...lagipun aku bayar kat die...yela...Sabak Bernam tu bukannya dekat...so...faham2 je la...aku pun tak kesah...asalkan dapat sampai sana cukup la...maybe lepas ni aku boleh lupakan semua masaalah2 aku bila aku bz ngn study kat sana nnt...

Malam ni aku tak tahu kenapa...tapi aku rasa macam sunyi sangat2...rasa macam kosong...aku pun tak tahu kenapa aku rasa macam ni...setiap apa yang aku buat malam ni...aku rasa macam blur je...tak tahu benda tu serius atau tak...tp lantak la...aku pun malas nk fikir sangat...nanti makin sakit pulak kepala aku ni...

Well..then...thanks Ben...Fa...Eda...sbb teman aku malam ni...ahaha...aku tak rasa apa yg kita buat sejak keblakangan ni akan berulang lagi...maybe ni la kali terkakhir untuk semua ni...aku pun tak tahu kenapa aku kata macam ni...cuma ini la yang aku rasa...aku tak sangka lak leh jumpa Fa kat dalam habbo...dah lama aku...Ben n dia tak borak bersama...walaupun keadaannya memang tak sama macam dulu...tp kira ok la...atleast...dpt gak borak bersama lagi...just 3 of us...hehehe...gonna miss u guys...

Erm...Ben...rasa2nya...cuti aku kali ni dah buatkan aku bertambah rapat dengan ko...haha...banyak perkara yang tak dijangka berlaku...tp best jugak bila kau ada...aku xda la rasa bosan sangat...still sama macam dulu...aku seronok bila borak dengan ko...memang tak dinafikan...kita berdua ada masaalah masing2...tapi rasanya...semua tu tak menjejaskan apa2 kan...tak rugi aku kenal ko...haha...aku still menunggu apa yg ko bakal beritahu aku nanti...n...thanks 4 all da wish...ko pun sama...buat la yg terbaik kat sana nanti...gud luck...ahahaha...

Akhirnya...berakhir la satu cuti yang panjang...cuti sebulan ni dah cukup panjang bagi aku...macam2 yang dah berlaku...macam2 yang aku dah belajar...tak kira pahit atau manis...terima semua tu...aku faham...semua tu memang lumrah kehidupan...ada masa kita gembira...ada masa kita kecewa...ada masa kita menangis...ada masa kita ketawa...semua tu la yang menjadi penyeri hidup kita...walaupun adakalanya ianya terlalu pahit untuk di telan...tapi aku faham...itulah dugaan kehidupan...maybe sekarang kita susah...akan datang siapa tahu...evrything happen for a reason...aku sedar...tuhan tu maha adil...tuhan tu maha mengetahui...dia lebih tahu tentang semuanya daripada kita...aku tak tahu apa yg bakal berlaku pada hari2 seterusnya...cuma boleh berdoa dan berharap...agar hari2 yang akan datang adalah lebih baik daripada semalam...tak ada apa yg kita boleh lakukan...selain daripada cuba melakukan yang terbaik untuk diri kita..aku pasti akan rindui hari2 yg aku lalui sepanjang cuti kali ni....=)

# - Well...thanks kepada semua yang menyerikan cuti aku kali ni...walaupun aku tak pergi mana2...aku seronok bila ada korang semua...korang...kawan2 aku yang menyerikan hari2 aku...biarpun hanya untuk seketika...tak tahu lg bila baru aku balik...erm...aku minta maaf sekiranya ada melukakan hati sesiapa...yang buruk datangnya dari aku...dan yang baik datang daripada Allah yang masa esa...doakan kejayaan aku d sana nanti...=)
# - satu sem dah lepas...kini bermulanya sem baru...harap...semuanya ok untuk sem kali ni...
# - aku rasa macam ada sesuatu yang tak lengkap masa tulis ni...tak tahu apa yg menyebabkan aku rasa macam ni...

- Bye², Salam...See Ya... -

Sunday, January 18, 2009

Bad condition...

Hurm...aku tak tahu nak kata macam mana...tp rasanya...keadaan aku sekarang memang tak ok...dah bertambah teruk...aku dah jadi panas baran...mudah marah...aku tak tahu macam mana boleh jd macam ni...aku tak tahu apa yang patut aku buat untuk elakkan semua ni...tp aku memang tak boleh kawal...aku tak tahu kenapa aku macam ni...aku tak tahu apa yang aku mahu...apa yang boleh hilangkan semua ni...apa yang boleh puaskan hati aku...buat masa ni memang aku rasa terlalu teruk...Arghh!!!

Sekarang ni aku risau...aku tak tahu macam mana aku nak balik poli nanti...aku takda transport...ayah pulak tak dapat hantar aku...barang2 aku belum siap...n aku asek fikirkan masaalah2 aku...semua ni dah buat kepala aku rasa sakit sangat2...

# - I'm not OK rite now...

Dedicated To Ben - Innocence

video

Innocence By Avril Lavigne

Waking up I see that everything is ok
The first time in my life and now it's so great!
Slowing down I look around and I am so amazed
I think about the little things that make life great
I wouldn't change a thing about it
This is the best feeling

This innocence is brilliant, I hope that it will stay
This moment is perfect, please don't go away, I need you now
And I'll hold on to it, don't you let it pass you by

I found a place so safe, not a single tear
The first time in my life and now it's so clear
Feel calm I belong, I'm so happy here
It's so strong and now I let myself be sincere
I wouldn't change a thing about it
This is the best feeling

This innocence is brilliant, I hope that it will stay
This moment is perfect, please don't go away, I need you now
And I'll hold on to it, don't you let it pass you by

It's the state of bliss you think you're dreaming
It's the happiness inside that you're feeling
It's so beautiful it makes you wanna cry

It's the state of bliss you think you're dreaming
It's the happiness inside that you're feeling
It's so beautiful it makes you wanna cry

It's so beautiful it makes you want to cry

This innocence is brilliant, it makes you want to cry
This innocence is brilliant, please don't go away
'Cause I need you now
And I'll hold on to it, don't you let it pass you by

This innocence is brilliant, I hope that it will stay
This moment is perfect, please don't go away, I need you now
And I'll hold on to it, don't you let it pass you by

Saturday, January 17, 2009

Sesuatu yang hendak di perkatakan...

Hmnn...aku pun xtau nak kata macam mana...cuma sejak keblakangan ni mmg aku DOWN gile...n apa yg blaku dari hari ke hari banyak yg menyebabkan keadaan aku bertambah teruk...buat masa ni mmg tak ada apa yg boleh membuatkan aku rasa tenang...aku terlalu banyak berfikir...sampaikan semuanya mampu memberi kesan pada setiap tindakan aku...sampaikan kadang2...aku buat perkara yang aku sendiri pun tak nak buat...hurm...

Buat masa ni...memang aku dah susah nak percayakan sesiapa...aku akui tu...aku tak mahu tipu sesiapa...tp inilah kebenarannya...aku memang dah susah nak percayakan orang...tak kira apa yg dorang kata...aku rasa macam susah nak percaya...walaupun hal2 yang remeh...aku semakin kerap menyakitkan hati orang bila aku dah mula susah nak memparcayai sesiapa...bagi aku...apa yang dorang kata tu...semuanya tipu...dorang perlu yakinkan aku dengan apa yang dorang cuba bgthu aku...aku perlukan sesuatu yang boleh d jadikan bukti untuk mempercayai setiap apa yang dorang katakan...aku tak tahu berapa lama lagi aku akan terus jadi macam ni...sbb...keadaan akan jd bertambah teruk...aku mudah naik marah bila dorang tak dapat buat aku percaya dengan apa yang dorang katakan...

Pasal Habbo lak...aku dah rasa malas nak maen...bosan...bukan bosan ape...bosan dengan perangai bdak2 Habbo yang bodo2...ego lebih...ade lak yang memang suka cari pasal...join Habbo...suka kutuk2 orang...aku yg baru nak bersuka2 ni pun terus hilang mood...@_@

Pasal Ben pulak...haihh...kejap je masa berlalu...ko dah nk gerak lak...bosan la aku nanti...tak da member da la nak gelak...pasal semalam tu...sorie la...aku tak tahu lak apa yang aku buat boleh effect hidup ko...aku rasa macam tak logik lak...macam mana aku yang tak pernah ada ape2 kaitan dengan ko dalam RL boleh lak effect hidup ko...sbb 2 aku tak anggap serius sgt pada mulanya dengan apa yang aku buat...tp bila dah jd macam ni...aku pun tak tahu nak buat apa lg dah...aku tak tahu apa yang ko cari sebenarnya...sampaikan ada d antara tindakan aku seolah2 boleh memberi kesan yang besar dalam hidup ko...aku minx maaf sangat2 pasal semalam 2...aku tak ada niat apa pun...tak pasal2 masing2 moody sampai ke malam...neway...ko pun nak gerak da kan...so...GUD LUCK la untuk ko kat sana nnt...tentu2 la kena buat yang terbaikkan...sebab semua 2 masa depan ko...harap kita boleh lepak sama satu hari nnt...

Erm...Cuti aku pun dah nak abes da...aku tak tau apa yang aku rasa...macam malas nak balik sana...tp tak sabar2 nak belah dari sini pun ada gak...aku sebab aku rasa...bila aku bz kat sana nnt...takde la terpikir sangat pasal masaalah2 dalam kepala otak ni...aku pun xtau la macam mana sem baru ni...nak kene mengadap lg muka budak2 yang buat aku menyampah...dah la kat sana tak ada apa...fon aku lak hilang...nak denga lagu pun xleh....jam betul la...aku dah macam boleh rasa lak yang jiwa aku ni akan terseksa kat sana...ahaha..apelah...asek fikir yang negatif je keje...@_@

Semalam masa tgh chat ngn Ben n Mimie...tiba2 line internet ni putus lak...langsung tak boleh buat apa...so aku decide nk ambik angin kat lua jap...lgpun boleh tenangkan fikiran...lepak kat kat lua rumah jap...pandang langit...dah 3 malam berturut2 bintang tak kelihatan...aku dah la suka tgk bintang...ni masa aku nak tgk asek takde je...macam faham2 je mood aku tgh DOWN...tp nasib baik suasana yang sunyi masa tu boleh buat aku rasa tenang jap...so xde la 10sion sgt lepas 2...

Then lg satu yang aku nak kata...aku minta maaf sangat2 pada sesiapa yang aku jarang layan...aku bukannya apa...aku tak boleh nak bg tumpuan pada korang sangat sbb aku tak nak buat korang sakit hati...aku tak boleh percaya dengan kata2 korang...so aku minx maaf sangat2...

# - ...semalam aku rasa tertekan gila...kadang2 aku rasa maca nak tidur untuk selamanya...apa yang berlaku...membuatkan aku semakin takut untuk menghadapi hari2 seterusnya dalam hidup aku...sum1 should come n shoot through my head!
# - Cuti dah nak abes...haha...xlama lagi blog ni kena tinggal dengan aku buat sementara waktu...xda apa yg lebih penting dari blog aku buat masa ni...Myspace, Tagged, Friendster...semua aku dah tak hirau...@_@

Friday, January 16, 2009

Happy Birthday Farina Aina (15 Jan )


Once a year I get the chance
To wish you birthday cheer.
It pleases me no end to say,
I wish you another great year.
So happy birthday to you Farina Aina,
From the bottom of my heart.
And may your good times multiply,
Till they’re flying off the chart!

# - sorie sbb lmbt wish...

Semalam...

Hmnn...aku tak tahu nk kata mcm mana...tp rsenye...harini mmg rasa mcm kosong sikit sbb Ain dah xda...hurm...dari pagi sampai ke petang...rase bosan...naseb baek bz sket sbb ada kne g bank siang tu...so xda la terasa sgt...tp mmg hidup aku ni betul2 rasa kosong la...kat rumah aku pun bknnya ada sesiapa...abg2 aku semua dah balik U...tinggal aku sorang je...adk aku lak sekola..perent tentu2 la keje...semua balik malam ooo...bosan...sunyi gila rumah ni.....

Kerja aku xabes2 maen Habbo je...ahaha...maen Habbo pun sakit hati gak...ade2 je orang cari pasal...sampaikn aku pun dah malas dngn Habbo...lgpun harini semua orang macam xda mood je...termasuk la aku sekali...ahaha...rasa macam malas nk maen Habbo lg dah...tp nasib baik ada Ben...xda la bosan sgt...ahaha...c Eyda 2 pulak tgh ada probs agaknya...murung semacam je...harap semuanya ok je la...Malam tu pulak Fa ada on Habbo...die masuk sekejap add aku jd fren...then senyap...stress die kata...hope she's gonna be fine...

Erm...Malam tu...lepas Habbo tutup...aku ada duk borak dgn Fa sampai pagi...abes borak ngn die baru aku start tulis blog ni...seronok jgk dpt borak dgn die...yela...dah lam xborak...sekali sekala dapat chat kat YM seronok jgk...hehehe...pasal Aina pulak...entah macam mana aku boleh lupa pulak dah Birthday dia semalam...apa lg...merajuk la die...xlama lepas tu dia ok...depan2 ok la...dalam hati siapa tau kn...tp mmg aku rasa bersalah sgt2 sbb boleh terlupa tntg hari jadi die....teruk betul aku ni...xtau la macam mana leh lupa...

# - Lol...hari yg sangat blur...fikiran duk melayang entah kemana....@_@

The SB Members

video

- sweet memories 2008 -

Haih...dah pertengahan bulan satu aku baru nk cerita pasal kenangan tahun lepas...yela...video ni pun aku baru dapat...spatutnya dah lama da..tp sbb masa Fa buat video ni...aku xda...aku kat poli masa tu...lama gila tak balik...lebih sbulan kot...tahun lepas mmg macam tahun yg sangat menyakitkn bagi aku...terlalu byk sangat kenangan pahit...tp dalam kenangan2 pahit 2...tetap ada kenangan yang manis....antaranya ni la dia..."Da SB members"...dorang ni dah banyak menceriakan hari2 aku tahun lepas...thanks sbb sudi terima aku...walaupu aku ni tak seberapa...

Aku berkenalan dengan dorang ni pun secara kebetulan je...memang kebetulan...bermula daripada Hani, Nur Irdina Farhani...salah sorang daripada ex aku...sbb die la aku boleh berkenalan dengan dorang semua...so...terima kasih banyak2...walaupun die dah permainkan perasaan aku...tp die jgk dah bg aku sesuatu yg sgt berharga pd aku sekarang ni...kawan2 aku...yg aku kenal masa dengan dia...


Yang 1st aku kenal...Juna dgn Fa...masa tu kenal pun kebetulan je...ahaha...(ada sesuatu yg xleh cite pasal ni...tp tetap permulaan satu kenangan manis dalam hidup aku...)...then dari situ...aku kenal Ben...tak lama lepas tu Qilot...Mangga...Dianza...Koko dan yang Lain2...antara dorang semua ni...masing2 ada ciri2 tersendiri...ada yg aku suka...ada yg tak...tp dalam berkawan..biasa la...kita kena bertolak ansur...=)

Apa yg aku boleh kata untuk discribe dorang ni...Ben...matang, Qilot...comel, Mangga...pelik, Dianza...Manja, Juna...jiwang, Koko..kelakar, Fa...so DAMN HowT!...ahahaha...xde lah..aku gurau je...ape pandapat aku pasal dorang...bia aku je la yg tau...ahaha...neway...Thanks sbb sudi berkawan dngn aku...sudi terima aku walaupun aku mcm ni...ahaha...

Well...ape yg aku harapkan..hubungan kitorang semua akan kekal sampai bila2...aku seronok depat kenal dengan korang...thanks untuk kenangan yg telah korang semua berikan...aku sentiasa rindukan masa2 gembira kita dulu....xda ape yg aku boleh kata...cume berharap yg baik2 je untuk korang semua....

# - Thanks kpd Fa yang buat video ni...

Thursday, January 15, 2009

What Hurt The Most

video

Hari ini...


Well...pejam celik pejam celik...dah hari Khamis...hurm...aku pun xtahu la apa yg akan aku buat hari ni...kejap je cuti ni dah nk abes...abg2 aku pun semua da balik U...tinggal aku sorang...sepatutnya aku pun belah arini jugak...tp tiba2 tarikh daftar untuk sem baru d anjakkan kepada 19 haribulan ni...so skarang ni tinggal la aku sorang kat sini...mmbr2 semua pun dah start bz blik...yela...masing2 study...hurghh...aku bosan kat sini...tp rasa malas pulak nk balik poli...sana bosan...xda apa yg aku boleh wat...study study study...huhu...

Harini Ain nk pegi da...tp aku rasa macam smalam...sekali lg aku mengecewakan dia...aku xluangkan masa pun dgn dia...tindakan aku seolah2 macam tak endah...ak tak tahu kenapa...maybe sbb aku belum bersedia...kurang lg sorang orang yg menyerikan hidup aku...harap2 lepas ni die still boleh contact aku...tp aku xtahu la...aku rasa bersalah sgt2 dgn dia...sepatutnya aku luangkan masa untuk dia...tp x...aku terus dengan diri aku...takut untuk berdepan dengan realiti...xguna betul aku ni...hurm...

Then...baru td aku ada baca blog Ben..."The Last Judgement"...dari apa yg aku baca...takut jgk...yela...aku rapat dengan dia...aku takut orang yg dia maksdkn tu aku...lgi pun aku terasa jugak bila dia kata org 2 "nice, good, and polite"..tp aku tak tahu la...bukan nk perasan...cuma cara aku dengan orang sebelum ni pun boleh d katakan nice jugak...sampaikan ramai yg mudah bergaul dgn aku ni...aku tak tahu la org 2 aku ke tak...tp kalau aku...apa tindakan aku yg membuatkan diri dia fikir aku macam tu...apa yg aku dah buat?...kalau orang tu bukan aku....kira syukur gak la...rasa malu pun ada gak...sbb dah "perasan"...tp aku akui...memang aku ada terasa...aku tak tahu kenapa...otak aku ni duk terfikir2...kita tak tahu apa yg orang lain fikirkan...secara jujurnya...aku memang dah anggap dia ni macam bestfren...sbb dia baik dgn aku...die banyak bg aku tunjuk ajar dlm banyak perkara...aku hargai semua tu...n aku still menunggu...apa yg bakal die bgtahu aku ni...hati aku ni dah makin tak senang...aku harap semuanya bukan yg buruk2...antara ramai2 kawan aku....die ni antara yg aku hormat...cara dia...sikap dia...buat aku respect kat dia...lgpun dia jauh lg tua dari aku...dalam hidup aku...ada beberapa perkara yg aku utama kan...n buat masa ni...apa yg aku nmpk...dia ada ciri2 tu...sbb 2 aku senang terima dia...boleh bgtahu dia macam2...sbb aku dah percaya kat dia...harap2...xkn ada apa2 yg tak baik berlaku nnt...2 je la harapan aku...

Aku tak tahu nk kata macam mana lagi dah...tp sejak keblakangan ni...aku rasa bosan...terlalu bosan...aku rasa macam kehilangan sesuatu...ape pun xtau apa yg membuatkan aku rasa macam 2...aku harap...xda apa yg tak di ingini berlaku nnt...harini aku maybe akn bz sikit...aku nk pegi bayar yuran poli...tak tahu la..tido pun lambat mcm ni...nk bayar ape kebendenye kalau esok macam orang tak cukup rehat....

Dan semalam aku ada bermimpi masa tidur...adik angkat aku yg 1st...Nadia...yg aku sayang sangat2...walaupun aku dengan dia dah tak berapa rapat sgt sekarang ni ni...tak tahu la apa yg membuatkan aku dengan die jd macam ni...maybe sbb kehidupan aku dgn dia yg memang dah jauh berbeza berbanding dulu...semalam tak tahu kenapa...tiba2 aku termimpi pasal dia...dalam mimpi tu...aku seolah2 berada dalam kawasan sekolah dia...then aku nmpk dia tgh duduk sorang2 dalam kelas...tiba2 dia bangun dan berjalan ke satu sudut...dari situ aku nampak macam keadaan dia tak berapa ok...die jalan macam orang sakit...bila aku hampiri dia...die pandang pada aku...then senyum...bila aku tanya keadaan dia...dia menangis...itu je yg aku ingat dalam mimpi aku...aku tak tahu mimpi 2 ada membawa sebarang makna atau tak...yela...kata orang...mimpi tu cuma mainan tidur je aku pun tak tahu la kan...tp perasaan risaukan dia terus bermain di hati aku...

# - aku tak tahu sama ada aku ada buat salah atau tak...aku minx maaf sangat2 kalau aku dah buat salah pada sesiapa...aku memang betul2 tak terniat langsung nak lukakan hati sesiapa...memang tak terniat langsung nk buat perkara yg orang tak suka...tp mungkin aku ada buat salah walaupun aku tak berniat...aku tak sedar yg aku ada buat salah...aku minx maaf sgt2...
# - aku tak tahu apa yg orang lain fikir...so..tak sepatutnya aku buat andaian tentang apa yg aku sendiri pun tak tahu dengan kebenarannya...tersalah andai...lain pulak jdnya....jd aku tak berani...orang kata "terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata buruk padahnya" aku tak tahu la ape yg aku cakap ni betul ke tak..maen bantai je...
# - aku tak tahu mimpi 2 membawa maksud apa2 ke tak...tak tahu apa yg patut aku buat...kepala aku betul2 sakit sekarang ni..terlalu banyak yg bermain d kepala...
# - pasal Ben tu...memang orang biasa kata...kalau tak bersalah...kenapa nk terasa...tp aku sendiri tak tahu kenapa...maybe sbb selama ni aku rapat dgn die...baik dgn dia...semua tu membuatkan aku terasa...tp aku tak tahu la kebenarannya...apa yg betul...apa yg salah...bukan semua pekara yg berlaku d dalam hidup aku ni d bawah kawalan aku....terlalu banyak kelemahan dalam diri aku...semakin aku cuba tabahkan diri ni...semakin takut aku untuk hadapi kehidupan aku...hurm...

Wednesday, January 14, 2009

To My Little Sister

Despite
The despite I see
Reminds me
Of the days when I was once like you

Always doubting things
Not wanting what tomorrow brings
Doing almost anything I wanted to.

Sure it may not be a big deal now
But over time you'll find
That all the mistakes you've made somehow
Will never leave your mind.

Follow your heart but make sure you do what's right,
This day could be the start to a better life
Try not to make all the mistakes I've made
I'm sure a few won't hurt
But remember all the advice I gave
Please bury this in your heart

# - I'm not a good bro anyway...

Nonsense...

Baru2 ni ada orang kutuk aku...kutuk sampai melibatkan mak bapak aku...agama aku...tp ntah la...aku malas nk layan sgt...kalau dorang mengutuk, menghina aku...dan aku pun sama sebuk nk duk maki hamun dorang...bukannya boleh selesaikan apa2...so aku rasa...better aku diam je...memang la sakit...tp 2 la dugaan...kena la sabar...sebabnya...makin dilayan...makin menjadi2 la dorang tu...so kalau aku senyap je...lama2 nt dorang sendiri akan bosan...letih nak mengutuk aku yang langsung tak hiraukan kutukan dorang...last2...dorang berhenti sendiri...lagi pun kepala otak aku ni ada gak terpikir...kalau apa yg dorang kutuk tu memang tak betul...tak berasas....buat apa aku nk marah?...dorang bukannya kenal aku siapa pun...bukannya kenal siapa mak bapak aku...so p lantak dorang la..who cares...p lantak dorang la nk kata apa...takda kaitan dengan dunia aku pun...cuma telinga ni panas2 sikit la...sejukkan dengan wuduk ok la nnt...hahaha...

# - kesah ape aku korang nk kata apa...korang hina aku...hinaan tu tak berasas...aku nk rasa apa...orang nk ikut korang hina aku...suka hati dorang la...bodoh sangat nk mengikut orang..padahal tak tahu apa langsung...tahu2 nk menyebok ikut sama hina aku...aku xdapat apa...korang la yg dapat dosa...hahaha...nak berlagak baik..tp diri sendiri hampeh...cermin2kn la diri 2 dulu oii...ahahaha...
# - Aku blurr...ape kes korang nk duk hina2 kutuk2 orang?..xmatang tol...@_@

Ain...


For You

I don't know how to say...
I don't know how to start...
I just want you to know...
how I feel from inside...
I don't want you to leave...
I don't want you to cry...
Its just that you’re the best...
You are my best friend...


Ain...hmnn...harini lastday dia boleh enjoy2 nk on9, chatting, blogging semua ni...sbb esok dia nk smbg belaja dah...well...gudluck masa kat sana nnt k...blaja rajin2...jgn dok memaen je...(pasal die ni kuat maen..mcm xtau nk serius lak aku tgk)..ahahaha...joke je la...jgn marah eh Ain...igt...apa tujuan Ain ke sana...apa cita2 Ain...belajar sungguh2 untuk dapatkan apa yg Ain nak...ni la kata2 seorang kawan...ahahaha...

Apa yg aku boleh kata...aku suka kawan dgn die...walaupun die selalu kata dia ni sengal...tp itula diri dia yg aku suka...aku nk dia terus jd diri dia sendiri...aku suka buli dia...( ahahaha...dia ni memang selalu kena buli dengan aku pun..xp )...hari2 terakhir cuti aku ni pun byk yg aku habiskn dengan die...yela..bila bersama ngn org yg tak tau serius ni...kita pun jd tak serius...ahahaha...2 je la kot...rasanya macam terlalu byk yg nk d katakan..sampai tak terkata...huhu...

# - Ain..thanks sbb sudi berkawan dgn epol..walaupun epol ni banyak kekurangan...walaupun epol dalam keadaan DOWN mcm ni...Ain still boleh terima epol...epol minx maaf sgt2 sbb ada termarah kat Ain...n epol minx maaf sangat2 kalau ada menyakiti hati Ain...kat sana nnt belajar rajin2 k...epol mst bosan bila Ain xda nnt...mst rindu nnt...huhuhu...neway...jaga diri tu baik2 k...jgn lupa orang kat sini pulak...n sesuatu yg penting untuk d cakapkan...epol sayang Ain sangat2 sebagai seorang kawan...seronok dapat berkenalan dngan Ain...k...see u when i see u...Assalamualaikum...=)

You are my best friend,
My very best friend,
You make me happy,
Everyday,
You share your great snacks,
You share your best toys,
So please don't take...
My best friend away...


Kyra...

Die ni adk angkat aku...n dah tentu2 la aku sayang dia...cuma adakalanya aku tak dapat nk tunjuk...yela...setiap orang ada masaalah sendiri...satu yang aku tak suka dengan die ni...corak pemikiran dia...bg aku cara die ni salah...mmg aku tak dapat nk faham dia ni...sbb aku tak tau apa yg blaku pada dia...apa yg die buat...aku tak tahu pun die ni sayangkan aku sebagai abg dia ataupun tak...mmg aku bersimpati dengan setiap apa yg berlaku pada dia...tp dia kena tahu...die kena fikir secara rasional...kalau lah sesuatu masaalah tu memang kita dah tak boleh selesaikan...jd kita kena belajar untuk terima masaalah tu...n aku faham...semua tu bukannya mudah...susah...sebab tu aku kata "belajar"...itu la yang aku buat dari hari ke hari pun...belajar untuk terima dengan apa yang tak mampu aku selesaikan...aku memang tak boleh nk tolong dia...so...dia la yang kena bantu diri dia sendiri...satu lagi...kita tak boleh asek fikirkan diri kita je...nk sangat orang faham keadaan kita...tp kita langsung tak cuba untuk faham keadaan orang lain...dia ada kata sesuatu yg membawa maksud macam aku ni dah tak sama macam orang yg die kenal dulu...memang...tp cuba la faham kenapa aku jd mcam tu...aku ada kata yg aku nk jauhkn diri dari semua orang...tp tu semua sementara...bukan selamanya...aku terpaksa sbb aku mmg tgh DOWN...aku xboleh nk rapat sgt dgn orang...aku xnk sakitkan hati orang dengan kata2 aku...dengan tindakan yg bakal aku buat nnt...kena faham tu...bila aku kata aku nk bersendirian..dia kana faham...aku buat bukannya sebab aku pentingkan diri...hanya fikirkan masaalah aku...tp die kne la faham...kalau aku xjauhkn diri dari orang bila aku ada masaalah...bila aku hilang pertimbangan...apa yg akan aku buat?...bukannya membantu orang...cuma menyusahkan orang lain...menyakiti orang lain...aku xnk bila jd sampai macam tu...setiap apa yg aku buat...ada sebabnya...orang kena cuba faham...bukannya sebab aku selfish...dan nak kata hilang pertimbangan...perkara tu bukannya selalu terjadi...kadang2 je...depend knp jd macam tu...n aku tak suka bila dia selalu kata yg bukan2 pasal lelaki...aku pun lelaki...tentu la aku akan pertahankan maruah seorang lelaki...n biasanya mmg dia ni akan kalah dengan aku...kalah dan terus tak puas hati dengan kata2 aku...tp apa yg aku kata tu ada kebenarannya...dia nk kata lelaki bodoh, kejam dan sebagainya...ingat la...bukan lelaki je macam tu...perempuan pun sama...bukan semua lelaki macam tu...dan bukan semua perempuan macam tu...aku faham kalau orang hilang pertimbangan dan mula cakap macam tu...tp dia ni tak...die akan terus dan terus bercakap ikut suka hati dia...walaupun aku dah bgtahu macam2...tp die seolah2 tak denga apa yg aku cakap...ape yang aku harap...die berfikir secara rasional..secara keseluruhan..bukannya apa yg dia nmpk je...bukan apa yg berlaku pada dia je...fikir apa yg berlaku pada org lain skali...dia boleh kata...budak2 kat skolah dia...jiran dia suka cari pasal dengan dia...tp kenapa dorang buat macam tu?...mst ada sebab kn?...n kalau sebab tu bkn datang dari kyra pun...mst la datang dari dorang...n kalau kyra xboleh nk hadapi dorang dengan fizikal..cuba guna kata2...kalau xboleh guna kata2...cuba guna hati...kalau dah tak boleh sgt...minta tolong pada ALLAH...kita semua pun tahu kan...jangan nk besar kepala...ni tak...dorang besar kepala...kita pun nk tunjuk besar kepala...macam mana nk selesai masaalah...ini je la yg aku nk cakap buat masa ni...

# - Abg tahu mst ada ja yg Kyra tak puas hati dengan kata2 abg...n abg tahu...abg tak semestinya betul...apa yg abg cakap...berdasarkan pendapat abg...hati abg...kalau Kyra rasa abg salah...cuba perbetulkan abg...abg bukan nk sakitkan hati Kyra...tak pernah terniat pun...setiap apa yg abg buat...ada sebabnya...kalau Kyra xpuas hati apa2..bgtahu abg...jangan rahsiakan...maybe Kyra akan kata abg sentiasa ada jawapan untuk setiap apa yg Kyra kata...apa yg Kyra tak puas hati...tp cuba Kyra fikirkan kata2 abg tu...setiap apa yg berlaku pada kita...pertama sekali...cuba tgk pada diri sendiri dulu sebelum tengok pada orang lain...kalau dah betul2 xnmpk kesalahan pada diri...baru cuba tgk pada orang lain...abg minta maaf kalau ada tersalah kata...bukan niat abg nk sakitkan hati sesiapa...

Luahan Hati...

Hmnn...maybe ramai d antara korang semua fikir...yg aku down gila babi sbb seorang perampuan...tp bukan sebab 2 je...byk lagi...macam2...banyak perkara yg dah terlalu mengecewakan aku...aku akui...mmg Qis salah satunya...sbb aku terlalu sayangkn dia....n aku tau yg aku mmg dah xda harapan dgn die...die mmg xkn baca pun setiap apa yg aku tulis tentang dia...aku dah GAME OVER!..n aku sedar tu...tp yg bermain di kepala aku ni...bukan tu je...banyak lagi...pasal fon aku...maybe ramai d antara korang semua tak berapa kesah sgt bila benda2 mcm fon korang ni hilang...kalau ada pun...sekejap je...tp aku laen...fon aku ni...aku yg usaha sendiri untuk dapatkan...parent aku mmg xkan bagi...aku baru je beli fon 2...pakai xsampai 2 bulan...dah kena curi...kalau kena curi sebab kecuaian aku mungkin takpe lagi...tp ni tak...korang bayangkn la...fon korang hilang masa korang tgh tidur...korang letak fon tu bawah bantal...then bila sedar2 dah hilang...hilang sekali dgn charger dan wayar USB...mmg korang xkn sangka boleh jd macam tu...aku pun tak tau macam mana boleh jd mcm 2...sebab aku jenis senang terjaga kalau ada orang ganggu aku tidur...tp tak tau kenapa kali ni aku boleh tak sedar...ada senior kata...sebab gorang guna ilmu(korang tahu je lah apa) tp aku tak tahu la betul ke x...tapi aku mmg betul2 kecewa la...aku beli RM800...penat je aku kumpul nak beli...so bila hilang...faham2 jela ape yg aku rasa...hasil usaha aku lesap mcam tu je...n aku dah la nk kena guna dwet...aku nk beli laptop...keperluan untuk semua pelajar IPT macam aku...parent aku mmg xkn belikn semua tu...aku kena usahakan sendiri...memang la aku bukan orang susah...tp famili aku ni cuma biasa je...lesen pun aku kena usahakan sendiri...nk dapat lesen tu...bkn macam sesetengah org...semuanya parent sediakan...laptop...lesen...kereta...korang yg dapat semua tu patut bersyukur la...dari macam aku yg xdapat apa2 ni...semuanya kena usaha sendiri...aku tak salahkn parent aku...aku faham keadaan dorang...tp aku rasa cemburu sangat2 dgn orang lain yg dapat semua tu senang2 je...aku pulak kena usahakan sendiri...aku ni bukannya bekerja...still study...so mana ada masa nk cari duit untuk semua tu...masa aku cuti panjang lepas abes SPM 2 boleh la...banyak masa nk buat itu ini...tapi sekarang?...aku xda masa...aku kena focus pada study aku untuk masa depan aku...xda banyak peluang untuk dapatkn semua tu...kawan2 aku lak kebanyakannya mmg mengecewakan...datang kat aku bila susah je...bila nk duit...bila perlukan pertolongan...bila senang mana dorang semua?...nama aku pun dorang takkan sebut...korang boleh kata semua tu salah aku...aku yg salah pilih kawan...tp korang ingat senang ke nk cari kawan?...lebih2 lg bila korang macam aku...aku terima je la keadaan aku ni...walaupun memang kecewa...tp banyak lagi...bila orang2 d sekeliling korang asek buat korang DOWN...korang boleh tahan ke?...ramai orang dalam hidup aku...selalu guna perkataan "SAYANG"...tp please la...tolong la jangan gunakan perkataan tu bila korang tak tau apa maksud "SAYANG" tu...benda tu bukannya setakat kata2 dari mulut korang...tp korang kena tunjukkan yg korang betul2 ade benda 2...ada "SAYANG" 2 pada seseorang...buktikan pada dorang...setakat cakap je...semua org boleh buat...lebih baik korang jangan gunakan perkataan tu kalau korang tak tahu apa maksudnya...semua tu cuma akan menyakiti orang tu je...aku cakap ni bukannya apa...terlalu banyak yg aku tak puas hati dalam hidup ni...tapi aku kena bersyukur...sbb aku tahu...tuhan tu maha adil...dan setiap perkara yg berlaku tu mesti ada hikmahnya...apa yg aku tahu sekarang ni...aku kena terus berusaha untuk dapatkan apa yg aku nk...maybe ramai di antara korang fikir aku tak patut DOWN sampai macam ni...tp korang igt aku suka ke jd sampai macam ni?...aku pun taknak DOWN sampai macam ni...dan aku terus berusaha untuk perbaiki diri aku ni dari hari ke hari...sbb aku sentiasa berfikir..."Siapa lagi yang aku tolong aku kalau bukan diri aku sendiri?"...so...aku terus berusaha untuk perbaiki diri aku sendiri...walaupun sesusah mana...aku takkan berhenti...ramai orang yg aku tgk...bila susah je...mst asek fikir pasal nak mati...korang igt mati tu boleh tolong korang selesaikan masaalah ke?...ko tahu ke apa yg ada selepas mati?...masaalah ni sentiasa ada...kat mana2 pun sama..dan itu la yg kita kena hadapi...dan masalaah tu memang takkan berhenti...lepas satu...mesti ada yg lain...tak ada apa yg mudah dalam Dunia ni...itula yg kita kena terima...bila aku luahkn masaalah aku pada seseorang...apa yg aku nk bukannya nasihat panjang berjela...aku cuma nk korang denga dah faham keadaan aku...itu pun dah cukup...aku tak marah bila korang nk cakap macam2...tp cuba korang fikir kalau korang d tempat aku...ape perasaan korang?...ape yg korang rasa?...boleh ke korang faham?...boleh ke korang rasa?...ada ke korang cuba nk faham?...ada ke korang cuba nk rasa?...bila korang nasihat aku...mampu ke korang buat macam apa yg korang kata bila korang jd aku?...mampu ke korang hadapi macam apa yg korang ckp tu?...korang kena faham keadaan tu...aku pun kadang2 tak mampu nk buat macam apa yg aku biasa bgtahu orang...sbb aku tahu ssh...sbb 2 bila cakap kena fikir betul2...

# - apa yg Kid cakap...tak semestinya betul...bila Kid jatuh...tolong bangunkan...bila Kid salah...tolong perbetulkan...bila nk memperbetulkan...pastikan korang ada alasan yang kukuh untuk kata Kid salah...bagi Kid sebab yang munasabah...

Tuesday, January 13, 2009

Last Night...

Hmnn...malam smalam aku memang betul2 bad mood...tak tahu kenape...maybe sebab tak cukup rehat...sampaikan Ain, Jas ngn Mira pun kena marah ngah aku...hmnnn...ape nk jd la dgn aku ni...teruk betul....


# - Hmnn...aku ni mmg teruk pun...

Monday, January 12, 2009

Cinta Arjuna

video


# - banyak kenangan lagu ni...

Koko...

Baru2 ni aku ade call Koko...yelah...dah lama xdenga khabar...sejak die masuk matrik...terus senyap macam2 je...tp aku faham...mst die bz...yela..matrik...mana leh buat maen2...mse tu macam terlalu byk yg nk d bualkn...sampaikn tak tercakap...hahaha...lepas abes call tu...die hantar msg ni...

I puLL dowN the RainboW,

wRite uR naMe On iT,

& put it baCk to the sKy...

Let evRy1 Know...

How coLouRful mY Life is...

wiTh the pResEnce of a FRIEND...

LiKe y(",)u...

# - takde ape pun sbenanye...saje je...huhuhu...

Semalam masa Kid maen Habbo...Kid nmpk ade sekumpulan member's Habbo ni maen kawen²...then Kid cakap la..."Macam bodo je budak²"...pastu dorang dtg kat Kid...marah2...Kid tak kesah lah dorang nk marah...mmg salah Kid la cakap mcm 2...tp tiba2 dorang mula kata Kid ni Kafir...mak Kid orang yahudi...

Sesuatu yg patut di renungkan...

Minggu ni last week cuti sem...xtau la nk kata macam mana...rasa mcm nk sgt2 balik sana...blaja...tp rasa mcm malas pun ada...hmnn...Kid pun xthu ape yg akan Kid buat untuk hari2 terakhir cuti ni...lepas ni dah start bz balik...tp rasanya xda ape la...enam bulan 2 kadang2 boleh jd sekejap je...maybe semua kesakitan Kid sekarang ni boleh hilang bila Kid bz kat sana nnt...tgk la mcm mana nnt...yang pasti...apa yg Kid buat harini...xkn berulang lg...lepas habis cuti ni...mst ramai kawan2 Kid yg dah start bz dengan hal masing2 blk...yg baru habis SPM pulak...mst ramai yg dah smbg blaja nnt...Ain...Aina...Myra...n ramai lg...lepas ni...semuanya takkan sama lagi dah...harini Mas dah nk daftar masuk poli...ahaha...wish u luck...n buat la yg terbaik nnt ye...no more online...chatting semua 2...byk benda baru yg die akan belajar nnt...n byk perkara yg die akan rindukan nnt...macam ape yg Kid dah alami...Ben pun dah nk smbg study...Ijazah...mst la bz...Kid yg tak seberapa ni pun bz...ni kn plk die yg dah sampai tahap 2...neway...gudluck bro...do ur best...ahaha...aku still tertunggu2 ape yg bakal ko bgtahu aku nnt...untuk abg ngah pulak...minggu ni ada test JPJ utk lesen Kerete kn...selamat berjaya...buat la yg terbaik...itu semua hasil usaha ko...heh...aku tau...kalau ko baca ni...dlm hati ko mst kata mcm ni "Ko xpayah suruh pun aku akan buat yg terbaik"..ahahaha...jgn ambil serius sgt...

# - well...ini la kehidupan...ape yg dah berlalu...akn terus menjadi kenangan...apa yg kita sedang lalui sekarang...patut kita hargai dengan sebaik2nya...dan ape yg bakal terjadi pada hari seterusnya...akan terus menjadi misteri...kejutan buat kita semua...hati Kid rasa tenang sekejap masa tulis semua ni...=)

Ada sorang mmbr aku ni...cam bermasaalah siket...baru2 ni ade borak ngn die...

Me : Weyh...makan sedap nmpk...
Him : Lapa pun...makan je lah...
Me : Aritu kat junction ko xbayar eh?
Him : Ha'a la..aku lupa..siapa yg bayarkan?
Me : Lupa?..xkn lupa byk kali kot..dorang bgtau aku byk kali dah..aritu tak pasal2 Apple kne bayarkn untuk ko..ak tak kesah sgt..kalau ak ada dwet..boleh la aku bayarkn..tp ko kne la bgtau..jgn la maen tinggal2 mcm tu je...
Him : Erm..nnt aku ada duet aku blanja la korang balik...
Me : Aku bknnya apa...aku mmg xkesah...tp dorang aku xtau la...

Saja²...

Scars - Papa Roach

I tear my heart open, I sew myself shut

My weakness is that I care too much
My scars remind me that the past is real
I tear my heart open just to feel

Drunk and I'm feeling down
and I just wanna be alone
I'm pissed cause you came around
Why don't you just go home
Cause you channeled all your pain
and I can't help you fix yourself
Your making me insane
All I can say is

I tear my heart open, I sew myself shut
My weakness is that I care too much
And our scars remind us that the past is real
I tear my heart open just to feel

I tried to help you once
Against my own advice
I saw you going down
But you never realized
That you're drowning in the water
So I offered you my hand
Compassion's in my nature
Tonight is our last dance

I tear my heart open, I sew myself shut
My weakness is that I care too much
And our scars remind us that the past is real
I tear my heart open just to feel

I'm drunk and I'm feeling down
and I just wanna be alone
You shouldn't ever came around
Why don't you just go home?
Cause your drowning in the water
and I tried to grab your hand
and I left my heart open
but you didn't understand
but you didn't understand
You fix yourself

I can't help you fix yourself
But at least I can say I tried
I'm sorry but I gotta move on with my own life
I can't help you fix yourself
But at least I can say I tried
I'm sorry but I gotta move on with my own life

I tear my heart open, I sew myself shut
My weakness is that I care too much
And our scars remind us that the past is real
I tear my heart open just to feel

I tear my heart open, I sew myself shut
My weakness is that I care too much
And our scars remind us that the past is real
I tear my heart open just to feel

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Seperti Yang Ku Jangka - KRU & INDIGO



Sekali lagi ku lalui jalan sepi
Yang cukup diri ini kenali
Ku sangka dia yang ku cari
Telah ku jumpa
Namun dia yang menghancurkan jiwa

Cukuplah sudah hatiku dipanah duka
Cukuplah sudah segala sengsara
Dan aku tak mahu lagi dibelenggu rindu
Kerana ia akhirnya membunuhku

Seperti yang ku jangka terjadi
Tewas sekali lagi
Menambahkan luka ynag sudah ada
Seperti yang ku jangka terjadi
Cinta datang dan pergi
Mungkin takdir ku hidup menyendiri

Harapan terakhir ku rupanya sama saja
Dengan yang terdahulu darinya
Biarkan aku hidup tanpa belaian cinta
Biar semua tahu ku kecewa

Seperti yang ku jangka terjadi
Tewas sekali lagi
Menambahkan luka ynag sudah ada
Seperti yang ku jangka terjadi
Cinta datang dan pergi
Mungkin takdir ku hidup menyendiri

Mungkinkah takdir hidup ini menyendiri
Bertemankan sepi
Yang pasti setiap malam
Ku imbas kembali
Kenangan indah menyentuh hati
Yang pasti itulah saja mampu ku miliki
Mungkin sepanjang hayat ku bermimpi


# - xda ape2 komen tntg lagu ni...cuma aku suka dengar...

Sunday, January 11, 2009

I'm Sorry...

Haritu Kid ada post tntg msg yg Kid terima dari F...n td...kakak F ada call Kid...bgthu yg adk die dah tak macam dulu...kakak die kata...dulu adk die periang...tp sejak keblakangan ni dah banyak berubah...dah tak periang macam dulu...n kakak F call sbb nk tahu...ada masaalah ke antara Kid dengan F?...Haritu F gembira sangat2 bila kenal dengan Kid...Maybe sbb siapa diri Kid yg sebelum ni...tp Kid yang 2...macam dah mati...Kid yang sekarang ni...dah tak mampu buat apa2...cuma boleh melukakan hati orang di sekelilingnya...Kid bukan berniat nk lukakan hati sesiapa...tp Kid mmg tak boleh...Kid dah tak macam dulu...Kid yang sekarang ni tak mampu utk memahami perasaan orang lain lagi...kalau Kid faham pun...tak ada apa yg mampu Kid buat...Kid tak tahu apa yg harus Kid buat...walaupun Kid cuba buat perkara yg sama sebelum ni...tp hasilnya dah tak sama...dah jauh berbeza...Kid seakan2 bukan diri Kid yg dulu...mmg dah tak sama...tak kira dari mana2 aspek pun...Kid langsung tak tahu...apa yg harus Kid buat...Kid sendiri pun tak sangka yg Kid selemah ni...down sampai mcm ni...Kid tak tahu apa yg Kid nkkn sekarang ni...tak tahu apa yg bermain d kepala Kid sebenarnya...cuma satu yg Kid tahu...Kid cuma pentingkn masa depan Kid sekarang ni...Kid macam dah taknak hiraukn perkara laen...tp Kid xrasa Kid boleh terus bertahan kalau macam ni...Kid xsuka lukakn hati org lain...buat org lain sedih...hurm...Kid tak tahu mana nk cari kekuatan Kid..ketabahan Kid...Kid yg sekarang ni mcm selfish...xmahu ambil berat tntg org lain...dalam kepala ni hanya fikirkn yg buruk pasal orang lain...bila dorang ada masaalah..perkara pertama Kid fikir...(aduhai..nk menipu lg la ni)...Kid xthu knp boleh jd sampoi mcm ni...bukan semua ni yang Kid nak..tp Kid terlalu lemah...lemah sangat2...n takkan ada org boleh faham keadaan Kid...Kid xmampu nk fikir tntg org lain pun...sebab Kid sendiri sakit sangat2...Kid cuma fikir...mungkin Kid patut jauhkn diri dari semua orang...sbb...makin byk Kid bercakap...makin ramai yg Kid bergaul...makin ramai yg akan Kid sakiti....hmnnn....

# - Kid minta maaf sgt2...bukan niat Kid nk buat mcm 2...i'm not OK now...better be alone...

Apa yang aku tak ada...

Hmnn...bila aku baca blog die...aku rasa cemburu...serius...zaman skolah die...penuh dengan kenangan pahit manis...saat2 bermakna bila bersama dengan kawan2 die...wlaupun die ada kita yg die tek selesa dan tertekan dengan sesetengah perkara tu...tp benda2 mcm tu la yang mewarnai hidup die...mencorakkan pahit manis kenangan die masa tu...tp kalau nk d bandingkn dengan aku...rasanya aku xda ape2...ya...mmg aku ada aktif sukan semua tu...tp bila aku menang itu ini...aku tak rasa semua tu mewarnai hidup aku pun...sebab tak ada orang pun yang kesah...masa hari sukan...famili aku tak penah datang pun...sebab tu aku hanya simpan dalam laci je medal2 dan trofi2 aku tu...semua tu tak ada sebarang makna...kadang2 aku tgk mcm sampah je semua tu...then tentang kawan2 aku pulak...aku mmg xpernah ada kawan yang setia sejak dari kecik lg...ak tak pernah jumpa pun kawan yang macam tu...apa yang aku nampak...dorang datang pada aku bila dorang perlukan aku...pergi tinggalkan aku bila senang...tarik muka dengan aku bila aku xmampu nk tolong dorang selesaikn masaalah dorang...tak dapat nk tunaikan permintaan dorang...ya...memang aku tak ramai kawan...aku akui tu...sbb aku tak mudah bergaul dengan orang...zaman sekolah rendah aku...aku tak ada seorang kawan pun...korang boleh bayangkn ke?...masa tu bukan aku taknak bergaul dengan orang...tp aku mmg tak suka d pergunakan...hidup aku penuh dengan org macam tu...ak tak boleh nk elak...sbb tu aku jauhkn diri aku dari dorang...aku ingatkan masa skolah rendah je macam tu...tp perkara yg sama kekal sampai sekarang...aku tak tau la knp jd sampai macam ni...tp rasanya...semua ni mst salah aku...kalau tak...takkan sampai mcm ni...tp sampai sekarang aku tak sedar mana silapnya...ak xboleh tulis byk sgt kat sini...nnt ada yg kecil hati...datz all..maybe...

# - ak xtau nape tiba2 aku rasa mcm berat nk tulis pasal ni...

Perkara Yang Dah Hilang...

Td abg aku nk balik U dia...hari2 lepas mendaftar die balik nk ambil barang je...then masa die nk bertolak tu...ak tgk die bersalam dgn ma aku...cium tgn ma aku...abg ngah aku bersalam dgn die...adik ak bersalam dgn die...cium tgn die...ak pun terus terfikir...apa yg dah jd dgn aku?...knp aku dah xmacam 2?...dulu...walaupun ak xrapat dgn famili ak...tp rasa hormat pd dorang 2 tetap ada...walaupun ada kalanya mmg aku banyak buat dorang marah...bukan niat ak pun nk buat dorang marah...yela...byk pekara yg tak djangka sering terjadi...ak nk buat bende laen...bende laen lak jd...banyak memori mula bermain d kepala aku...dalam sedar tak sedar...aku dah banyak berubah...aku dah semakin jauh dari dorang...kelekaan aku dengan dunia aku sendiri sebelum ni dah buatkn aku jauh terpisah dari dorang...tp 2 tak bermakna perasaan kekeluargaan tu dah lenyap dari dalam diri aku...aku masih sayangkan dorang...sentiasa sayangkan dorang...sayang sangat2...sampai bila2...sebab dorang 2 famili aku...cuma aku tak boleh nak tunjuk...aku tak tahu macam mana...jauh di sudut hati aku...ak rindu pd saat2 gembira bila aku bersama dgn dorang...famili aku...walaupun semua tu xseberapa...tapi aku sangat hargai semua tu...saat gembira bersama keluarga...hubungan kekeluargaan...

# - Aduhai...ape yang patut aku buat?...aku rasa macam aku yg semakin jauh dari dorang...terlalu jauh...