CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Playlist


Friday, March 6, 2009

Tournament Taekwon Do - UiTM Penang


Minggu lepas 27 Feb - 1 Mac aku pergi Penang...ada Tournament Taekwon Do anjuran UiTM Penang...petandingannye kejap je...2 hari...tapi aku kat sana 3 hari 2 malam...sempat jugak la jalan2 kat sana...tapi tak da beli apa pasal tak ada apa pun yang aku minat...seronok gak la gerak sana dengan semua budak2 yang sekali dengan aku untuk wakil poli pergi ke tournament 2...

1st time dalam hidup aku...aku banyak gila cakap...borak2...gurau2 dengan dorang semua masa kat sana...start dari dalam bas lagi aku dah masuk air...gila2 punya perangai...dorang pun ok...semuanya satu kepala...tapi biasa la...melayu...kat mana2 pun...ada gak yang berpuak2...memang tak boleh nak elak...so...pasal tu...aku buat bodo je...malas nak ambik port...kang laen lak jadinya...

Nak dijadikan cerita...sepatutnya kategori sparring colour belt akan dijalankan hari Sabtu...28/2...tp pasal banyak sangat acara yang dijalankan haritu...so kategori tu terpaksa ditunda pada keesokan harinya...kul 8.30 pagi...dan semua yang terlibat kena berkumpul tepat jam 8.15 pagi...penat je tunggu seharian..last2 ditunda keesokan hari...tapi tak kesah sangat la...malam tu sempat gak jalan2 lagi...makan malam ngan budak2 semua...pukul 11 malam baru sampai bilik...esok nak sparring...harini pegi jalan2 sampai letih tak beringat...haha...

Besoknya pulak...jadual untuk kategori yang aku join dah ditetapkan bermula jam 8.30 pagi...aku bangun kul 5 pagi 2...tengok kat luar...gelap je...semua belum bangun...aku pun rilek je la...besiap2 semua...lepas setel semua...lepak sampai kul 7.45...pelik gak...apasal sunyi je...aku ketuk pintu bilik dorang...tengok2 semua belum bangun...tak beragak punya tido...8.30 nak mula...kul 7.45 lum bangun lagi...so aku kejut la dorang semua...hah...kelam kabut semua nak bersiap...aku pun risau gak...takut2 kalau terlambat nanti tak pasal2 disqualified...

Kitorang sampai UiTM Penang tu tepat jam 8.30 pagi...aku turun2 dari bas je...terus jumpa abg long aku...dia pun baru turun dari bas...aku ingatkan dia tak datang...yela...dia dah sem akhir kat UiTM Jengka Pahang...dia kata bz...tengok2 datang gak...bagus sangat la...dah lama tak jumpa...dia tak masuk tournament...tapi dia saja ikut Kontinjen dorang pasal member2 dia semua ajak dia ikut...yela...orang lama la katakan...mulanya dia tak nak ikut pasal letih...baru balik dari Johor...ada aktiviti kat sana...tapi lepas Ma aku bagitau yang aku masuk tournament...dia pun tukar fikiran pasal nak tengok aku lawan...haha...

Masa aku datang tu...aku ingatkan dah lambat...pasal jadual set pukul 8.30 mula...tengok2 kul 9 baru start...lega la sikit...tapi kategori aku pun ada banyak kumpulan...nak tunggu kumpulan aku lawan...pukul 2 baru start...gila letih tunggu...dah la letih tunggu...untuk kumpulan aku...mula2 lagi dah kena lawan dah...haha...kalah pulak tu...yela...60 saat 1 round...cukup...aku kalah 1 point...tak puas hati lak...yang aku lawan tu pun kira maca aku gak...member abg aku...tapi dia dah red belt...n lagi pantas dari aku...haha...aku dah makin gemuk la...dah tak tangkas...

Kitorang boleh kira point sebab semua point yang kitorang score clear point...WTF vs WTF...best sikit...aku tak berapa suka dengan ITF N GTF...tapi rules dekat UiTM Penang ni ikut GTF...gila tak seronok...aku tak minat maen tumbuk2 kepala ni...maen kaki la best...baru puas...member2 aku ramai gak yang menang...Kontinjen Poli aku ramai yang kalah sparring...wakil black belt ktorang dapat perak...lawan dengan member sendiri...kawan abg aku jugak...dorang kenal dah lama dah...tak tahu la aku bila dorang kenal...tapi dari gaya memang rapat la...

Masa tournament tu...ada gak insiden2 yang buat aku rasa nak gelak...tengok budak2 sparring confirm2 la lawak...ada yang menanges...haha...tapi yang tak boleh tahan...tomoi pun ada masuk...bunyi je bell...terus jack kaki pastu tumbuk bertalu2...langsung disqualifed...haha...rugi je masuk...dengar gak member2 dia suro guna kaki...tendang...tapi rasanya dia tu mesti dah terbiasa guna tangan...kaki pun macam berat je nak angkat...

OK la...aku ni asek taep esei panjang2 je...letih lak aku...Overall untuk tournament kali ni...boleh dikatakan seronok gak la...walaupun aku kalah...sistem pengurusan dorang teruk...ada berat sebelah...tapi seronok...member2 semua banyak bagi sokongan...layan je la...haha...datz all...malas nak cerita panjang lebar lagi dah...


2 comments:

siti aQilah said...

wuyyo .
epol join taekwando .
wuyyo wuyyo wuyyo .
*kagum*
=)

Kiddo said...

aku kalah daa tournament 2...