CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Playlist


Friday, February 20, 2009

Understanding him



Kenapa korang marah sangat pada dia?
Dia cuma cakap apa dia rasa, dia tak menghina sesiapa.
Dia kena teruk dengan girl dia, dia berhak suarakan ketidakpuasan hati di tempat yang betul.

What I don't quite understand is, why most of you flame him here?
Is it because what he said is true?

Tanya diri, dia cuma menjadi diri dia, kadang-kadang dia tak sempurna buat silap.
Tapi tu tak membuatkan anda semua saints, and angels betul ?

Cuba jadi diri dia, bila dengar masalah orang, dengar dengan ikhlas hati, jadi diri orang tu dan fahami apa yang dia cuba nak sampaikan. Bukan semata nak ambil hati atau dengan niat tersembunyi.

What I find quite ironic is, you're all his sisters and brothers, and I'm just a friend, but I know him more than any of you, why?

Would you guys mind telling me why, I know him more than any of his own sisters and brothers?

Masing-masing tak nak mengaku salah, masing-masing anggap diri betul dan sentiasa betul, kadang-kadang kita kena mengaku kita salah, dan tengok kebenaran untuk jadi lebih baik dari sebelum itu. Sebab kita kita tak sempurna, yang sempurna hanya yang satu. Berani kerana benar, takut kerana salah, berani untuk mengaku kita salah minta maaf, berani untuk mengaku kita benar tegakkan kebenaran.

Masing-masing dah besar, fikir, kalau umur 12 tahun I understand but you're all big enough to be able to use brain properly, aye? forgive him for what he had done, for he only wants to express his feelings, not more or less than that.

1 comments:

malloucius said...

Woohoo, hopefully this would be enough.