CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Playlist


Sunday, February 22, 2009

Nothing Last Forever

"assalamualaikum ( x jawab dosa besar ).....hehehehe

From:Syed Ashraff Mohd Daniel....

pada semua kawan syed...da lama kita x chat kan....

korang semua apa khabar...syed harap korang semua sihat ok....

ni last letter dari syed tuk korang.....

masa korang baca surat ni...syed da pergi jauh dari korang...

masa syed tulis surat ni...memang sedih jugak...

sebab syed kena fikirkan mcm mana penerimaan korang terhadap surat ni...

maybe some of u fikir yg syed tipu pasal ni kan...

but trust me...syed x tipu korang....

yang tau pasal surat ni just me and my cousin je....(cousin syed tgh duk sebelah syed masa syed taip surat)

so syed minta dia tolong bagi kat korang semua....bila da tiba masa nya....

Tuk Leez.....syed nak tulis surat ni kat page lain....tapi x dpt la....x pe la just share our memory with other people kan.... :) .

Leez sepanjang kita kenal(walaupun x pernah jumpa) syed rasa hepi bila ngan leez....

ur are my bestfriend masa kat dlm dunia internet....terima kasih wat semuanya leez....terima kasih sebab sudi jadi tempat syed luahkan masalah syed...hehehe...lepasni leez x kan dpt sebarang luahan masalah lagi dari syed....i promise...

tuk Baby....baby, syed nak minta maaf kat baby...mungkin syed ada buat salah kat baby...

syed x tau nak tulis aper lagi tuk baby.....x dpt nak fikir la....anyway thanks for everything ok.... lepas ni syed da x dpt nak rindu kat baby da...jangan fikirkan sangat masalah...just relax macam syed ni.... :)smile always ok..

tuk Pu3....fasha.....epol...airiel....ikki....nenet.......pepel...duffy.....putera...ina......nizam...ayiem...(banyak sangat la...sampai syed da x ingat kat korang) hehe...pendek kata tuk all chatterz yg chat kat SB....x kira la yg kenal or x kat kenal kat syed....syed hepi dpt kawan ngan korang....duffy abg syed x sombong ok....syed nak say sorry kat korang semua....mungkin syed ada terkasar bahasa kat korang semua....sebab syed bukannya prasan pun( walaupun kekadang tu syed memang sengaja wat mcm tu..).... lastly....syed just minta korang semua jangan lupa kan syed ok...terutamanya wat chatterz yg da lama chat ngan syed......mungkin ada antara korang yg x faham pasal aper syed tulis semua ni tuk korang...tapi x payah la syed nak jelaskan lagi....and syed tau mereka2 yg kenal ngan syed mesti da tau sebabnye kan....


k la syed da penat ni.....nak tido dulu...harap korang semua hepi....sorry la ye kalau ayat syed ni susah nak faham ker...maklum la da lama x buat karangan.....bye asalamualaikum ( x jawab dosa besar )


P/S:Leez pesan syed tuk leez...jgn kuat sangat menyelam ok...kurangkan makan pedas x baik tuk kesihatan.... heheh

P/S tuk all chatterz kat box....jgn gadoh2 walaupun kadang kalau gadoh ni..best jugak..."


Hurm...baru2 ni...pc aku rosak...so terpaksa format...bila dah format 2...aku terjumpa banyak file2 lama...antaranya yang ini...dari arwah Abg Syed...mengingatkan aku kepada banyak perkara...walaupun aku cuma kenal dia ni dari net je...tapi dia ni memang cukup baik...dan sememangnya susah untuk jumpa orang macam dia...dan tak mungkin akan ada lagi orang macam dia...

Lepas aku habis SPM...ya...masa tu aku mula berkenalan dengan dorang semua...semuanya dari net je...tapi itu pun sudah memadai untuk meninggalkan kenangan pahit manis dalam hidup aku...dan dari itu...aku dah mula belajar banyak perkara...memang ada sesetengah darinya telah mempengaruhi diri aku...tapi sekarang...aku memang dah tak boleh buat apa2...apa yang perlu aku buat...terus memandang kehadapan...walaupun begitu...kenangan yang lalu tak mungkin akan aku lupakan...

Semalam Ben ada kata..."Maybe malam ni aku last"...aku tak faham maksud dia..."LAST" ?...kenapa dia kata macam tu...dia selalu kata..."nanti kau tau"...tapi bila?...nanti tu bila?...aku tak faham...mungkin semuanya dah sedia ada di depan mata...cuma aku yang terlalu leka...ada sesetengah perkara...yang aku sendiri tak sedar sedangkan semuanya sudah jelas di depan mata...

Aku sepatutnya bersedia...bersedia untuk menghadapi setiap apa yang bakal berlaku...kita semua sedar...tidak ada apa yang akan kekal di dalam dunia ni...seharusnya kita menghargai setiap apa yang kita ada sementara kita masih memilikinya...

Aku cuba hargai setiap apa yang aku ada...tapi siapalah aku untuk mengharapkan semuanya?...adakalanya aku leka...leka dengan hidup aku sendiri...hinggakan ada perkara yang aku terlupa...adakalanya...aku terlalu ingin menjaga...setiap apa yang aku ada...tanpa aku sedari...pada hakikatnya...aku cuma merosakkan semuanya...perkara yang aku sering lakukan...

Aku terlalu mengharapkan...agar diri ini di fahami...tapi aku sendiri tak sedar...semua tu tak mungkin berlaku...tak akan...silap aku kerana terus dan terus berharap...aku mengharapakan diri ini di fahami...tanpa menyedari...semua orang inginkan perkara yang sama...semuanya inginkan diri mereka di fahami...

Aku pernah cuba ceritakan semuanya...tapi tak memadai...walaupun aku ceritakan perkara yang sebenarnya...tapi aku masih tak sedar...aku terlepas pandang pada beberapa perkara..."excuses" and "lies"...walaupun aku menceritakan perkara sebenar...tapi aku tak mungkin dapat mencari jawapan yang sebenarnya...tiada pihak yang akan mengalah...masing2 cuba mempertahankan diri...hinggakan sanggup memalsukan perkara sebenar demi kepentingan diri...

Bila aku lihat balik semuanya...aku mula sedar...tidak ada gunanya aku terus mencari sesuatu yang tak mungkin akan aku jumpa...setiap jawapan yang aku perolehi...hanya akan membawa aku kepada persoalan yang seterusnya...persoalan yang hanya akan diakhiri dengan persoalan seterusnya...persoalan yang tidak akan ada hujung pangkalnya...

Mungkin aku patut berhenti...berhenti mencari...biarkan semuanya dalam misteri...biarkan semuanya terus kabur di depan mata...tapi ada kalanya...aku takut untuk berhenti...takut semuanya akan diakhiri dengan penyesalan akhirnya...penyesalan yang membunuh diri ini akhirnya...

Mungkin sekarang...aku patut pendamkan semuanya...terus melihat dan memerhati...memahami sendiri...memahami semua perkara...tanpa suara yang hanya akan menyakiti semua...aku mula sedar...aku dah 19...dah besar...dan aku lelaki...aku sepatutnya lakukan semuanya sendiri...aku tak patut mengharapkan sesiapa...aku dah lama lakukannya pada famili aku sendiri...yang akhirnya meninggalkan aku jauh dari mereka...patutkah aku lakukan perkara yang sama pada orang lain?...yang akhirnya hanya akan menjauhkan aku dari semua? apa yang aku patut lakukan?...terus menjadi persoalan di dalam diri ini...

tapi bila difikirkan...apa gunanya akal ini...apa gunanya hati ini...apa gunanya mata ini...apa gunanya hidung ini...apa gunanya telinga ini...apa gunanya mulut ini...apa gunanya tangan ini...apa gunanya kaki ini...dan apa gunanya tubuh ini...hanya aku yang mengawal diri ini...semuanya terletak didalam diri ini...tabahkan hati...tenangkan diri...semuanya berada pada diri ini...

# - terlalu banyak yang ingin diperkatakan...tapi keadaan tidak mengizinkan...apa yang aku persembahkan...datangnya dari diri ini...kenangan tentang semuanya...tidak mungkin akan aku lupakan...hari2 yang mendatang...akan aku cuba untuk tidak persiakan...

# - kenangan tentang Arwah Abang Syed...tuhan sentiasa lebih menyayangi insan2 sepertinya...sedekahkan AL -FATIHAH seikhlas hati kepadanya...semoga rohnya tenang disana...yang pergi...biarkan ianya pergi...yang ada kini...harus terus kita hargai...memang tipulah kalau nak kata kita tak sedih bila kehilangan orang2 yang di sayangi...tapi rasanya...itulah yang patut kita hadapi...sememangnya...melakukannya tidak semudah kata2...aku sendiri faham semua 2...maaf seandainya ada terlanjur kata...yang melukakan hati sesiapa....

3 comments:

Hanis Sufiah said...

hey..aq sdey gile bce bnde nie..

Hanis Sufiah said...

hmm,lg 1..jumaat nie bday aq.. ;p

Kiddo said...

yela..hapy bday...hepy always...